Події

​Попросив прокататись і не повернувся: у Житомирі 17-річний юнак вкрав мотоцикл, який хотів купити

6 August 2022, 09:59

У Житомирі тест-драйв мотоцикла закінчився крадіжкою: 17-річний хлопець хотів купити мотоцикл, попросив власника прокататись і не повернувся з тест-драйву. Слідчі Житомирського районного управління закінчили досудове розслідування незаконного заволодіння мотоциклом в обласному центрі. Правоохоронці зібрали докази причетності до цього діяння 17-річного жителя Романівської громади. Нині за вчинене юнаку загрожує позбавлення волі.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«На початку червня до поліції звернувся 20-річний житомирянин. Молодик розповів, що дав на тест-драйв свій мотоцикл потенційному покупцю, а той з поїздки не повернувся. На місці події працювала слідчо-оперативна група Житомирського районного управління. Правоохоронці з’ясували, що напередодні потерпілий розмістив оголошення про продаж свого двоколісника на одному з інтернет-ресурсів. За декілька днів потому йому зателефонував потенційний покупець. Під час безпосередньої зустрічі він попросив спробувати мотоцикл у русі, продавець погодився. Однак тест-драйв мав несподіваний фінал – керманич не повернувся. Оперативники Житомирського районного управління поліції провели низку розшукових заходів, переглянули записи камер відеоспостереження та встановили причетність до цього діяння 17-річного жителя Романівської громади. Викрадений мотоцикл поліцейські виявили у домоволодінні юнака. Він у вчиненому зізнався та розповів, що таким чином вирішив отримати давно бажаний транспортний засіб», - йдеться у повідомлення.

Тож слідчі повідомили йому про підозру у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч.1 ст. 289 КК України (Незаконне заволодіння транспортним засобом).Після проведення необхідних процесуальних дій обвинувальний акт відносно нього було скеровано до суду.

За вчинене обвинуваченому загрожує від 3 до 5 років обмеження волі чи позбавлення волі на такий же термін.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2021 року у Новограді-Волинському Житомирської області правоохоронці викрили двох парубків в угонах мотоциклів. Щонайменше до двох викрадень чужих двоколісників причетні 17-річні місцеві жителі. Покатавшись на скутері, хлопці розібрали його та заховали по окремих частинах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мотоцикл крадіжка тест-драйв поліція  
Матеріали по темі