Події

У Бердичеві безпритульний собака вкусив дитину, у тварини підтвердили сказ

9 August 2022, 14:06

У місті Бердичів Житомирської області зафіксували випадок сказу тварини.

Про це 9 серпня повідомив сайт Бердичів BIZ.

За інформацією видання, хворий на сказ собака вкусив чотирьох людей.

«Протягом вихідних до травмпункту Бердичівської лікарні звернулось четверо громадян, яких вкусив скажений пес. Всі події відбувались у районі м'ясокомбінату у локації вулиці Коцюбинського. У неділю невідомі вбили тварину, а її труп було направлено на дослідження до ветеринарної служби у Житомир. Надвечір дослідження вказали, що тварина була хвора на сказ», – інформує сайт.

У пресслужбі Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області в коментарі Житомир.info розповіли, що лабораторні дослідження дійсно підтвердили сказ у тварини. За даними Держпродспоживслужби, пес вкусив дитину. А загалом контактними є шестеро осіб.

«Дійсно, наших спеціалістів у Бердичівському районі сповістили, що був безпритульний собака з досить дивною поведінкою. Про це повідомили ще в суботу, 6 серпня. Спеціалісти Бердичівської районної лікарні виїжджали на місце, однак цього собаки там не застали. Тому повторно виїхали в неділю, 7 серпня. Цього ж дня надійшло і перше повідомлення з лікарні про покус дитини. Загалом було встановлено, що є шість осіб, контактних з цією твариною. Також відомо, що з псом, хворим на сказ, контактував ще один безпритульний собака. Ось у неділю люди подзвонили й повідомили, що цей собака вже мертвий. Тіло тварини забрали на дослідження у державну регіональну лабораторію Держпродспоживслужби. Підтвердилося, що тварина дійсно хворіла на сказ», – повідомила фахівець зі зв'язків з громадськістю ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області Галина Заріцька.

Також у ГУ Держпродспоживслужби зазначили, що спеціалісти вживають комплекс протиепізоотичних заходів: обійшли всі домогосподарства, які прилягають до території, де мешкав хворий собака, і зробили щеплення проти сказу всім домашнім тваринам. Також була проведена дезінфекція. Відповідні заходи продовжуються. А на 10 серпня планується засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, на якій, зокрема, обговорюватимуть заходи щодо локалізації і ліквідації спалаху сказу.

Як повідомляв Житомир.info, 15 лютого 2022 року в селі Підгородне Бердичівської міської громади зафіксували випадок сказу собаки: хвора тварина накинулася на літню жінку та покусала.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сказ собака пес Бердичів  
Матеріали по темі