Політика

За пів року 10 депутатів Житомирської міськради не витратили жодної гривні коштів, виділених їм з бюджету на потреби виборців

9 August 2022, 16:27

Бюджетні кошти, виділені для забезпечення потреб виборчого округу, за шість місяців 2022 року витрачали 32 з 42 депутатів Житомирської міської ради.

На сайті міської ради 8 серпня оприлюднили інформацію про спрямування депутатських коштів за І півріччя 2022 року.

Зауважимо, що на початку 2022 року в міському бюджеті заклали 4,2 млн грн – по 100 тис. грн на кожного депутата, після 24 лютого кошти, виділені для забезпечення потреб виборчого округу, вирішили витрачати лише на матеріальну допомогу.

Депутати, які за пів року не витратили на потреби виборців жодної гривні з виділених коштів: Ірина Гладка («Слуга народу»), Олег Горай («Європейська солідарність»), Сергій Гринчук (позафракційний, обраний від ОПЗЖ), Віктор Євдокимов («Слуга народу»), Геннадій Карпінський («Європейська Солідарність»), Годердзі Кварацхелія («Пропозиція»), Вадим Ліскі («Європейська Солідарність»), Вікторія Федорова («Пропозиція»), Олексій Харченко («Слуга народу»), Василь Шевченко («Пропозиція»).

Троє депутатів віддали на матеріальну допомогу 10 тис. грн чи менше: 9 тис. грн – Лариса Павлусенко («Пропозиція»), 10 тис. грн – Людмила Янушевич (ВО «Батьківщина»), 1- тис. грн – Микола Янушевич («Пропозиція»).

Водночас п’ятеро депутатів витратили всі 100 тис. грн, спрямувавши їх на матеріальну допомогу: Павло Гудзь («Пропозиція»), Світлана Півоварова (позафракційна, обраний від ОПЗЖ), Олександр Порядін («Пропозиція») , Лідія Чередніченко («Слуга народу») та Олександр Шевчук. («Слуга народу»).

Ще у двох депутатів в резерві залишилося менш ніж 10 тис. грн: це секретар міської ради Віктор Клімінський (спрямував 96 тис. грн на матеріальну допомогу) та обраний від ОПЗЖ депутат Юрій Самборський (95 тис. грн на матеріальну допомогу), який передумав прощатися з депутатським мандатом.

Нагадаємо, за І квартал кошти на потреби виборчого округу витрачали лише 25 з 42 депутатів Житомирської міської ради.

Як у 2021 році депутати Житомирської міської ради витратити по 200 тис. грн, які виділялися з міського бюджету на потреби виборців, дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: депутат округ міськрада кошти  
Матеріали по темі