Події

Жителька Житомирської області втратила всі гроші з рахунку, слідуючи інструкціям від «інтернет-продавця» телефону

10 August 2022, 09:52

У Житомирській області поліція зафіксувала черговий випадок шахрайства. На гачок ошуканців клюнула жителька Ярунської громади Новоград-Волинського району: жінка хотіла купити телефон через інтернет, а натомість позбулася 20 тисяч гривень, перейшовши за посиланням, надісланим «продавцем», та слідуючи його інструкціям.

Про це 9 серпня повідомив Новоград-Волинський районний відділ поліції Житомирщини.

«8 серпня до поліцейських звернулась жителька Ярунської громади із повідомленням про ошуканство. Жінка розповіла, що напередодні в одній із соціальних мереж вона побачила оголошення про продаж мобільного телефону. Відтак заявниця зв’язалась із «продавцем», який повідомив, що за гаджет необхідно скинути передоплату. Вона погодилась та перерахувала шахраям гроші», – йдеться у повідомленні.

Наступного дня жінка знову зателефонувала зловмиснику, який цього разу розповів, що товар неможливо відправити з певних причин, а на мобільний номер заявниці прийде смс-повідомлення з посиланням, перейшовши за яким, необхідно вказати конфіденційні відомості для повернення грошових коштів, що вона і зробила. У результаті цих дій з рахунку жінки було «знято» наявні кошти – більше 20 тисяч гривень.

За вказаним фактом поліцейські проводять відповідну перевірку за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) ККУ.

Як повідомляв Житомир.info, 26 липня 2022 року пресслужба ГУНП у Житомирській області розповідала про шахрайство під час купівлі-продажу автомобіля: 25-річний житель Брониківської громади хотів придбати авто з-за кордону за вигідною ціною, яка складала майже вдвічі нижче за ринкову. У результаті через дії шахраїв чоловік залишився без автомобіля та 145 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство телефон  
Матеріали по темі