Події

У Житомирській області чоловіку за постійне домашнє насильство над 60-річною матір’ю присудили 2 роки позбавлення волі

10 August 2022, 10:36

У Коростенському районі 31-річний місцевий житель неодноразово ображав, погрожував, принижував та залякував свою 60-річну матір. Чоловіку присудили ув’язнення на 2 роки.

Про це 10 серпня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За публічного обвинувачення прокурорів Малинського відділу Коростенської окружної прокуратури місцевого жителя визнано винним у скоєнні домашнього насильства над матір’ю (ст. 126-1 КК України). Вироком суду йому призначене покарання у виді двох років і одного місяця позбавлення волі (з урахуванням раніше невідбутого строку)», - йдеться у повідомленні.

Судовим слідством установлено, що 31-річний житель Коростенського району, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, безпричинно ображав матір, погрожував, нецензурно лаявся, принижував та залякував її.

«Унаслідок постійного домашнього насильства 60-річна потерпіла зазнавала психологічних страждань та побоювалася за свою безпеку», - додає пресслужба.

До того ж, як зазначили у прокуратурі, раніше судимий горе-син за злочин проти власності не лише неодноразово притягувався до адмінвідповідальності за домашнє насильство, а й відбував кримінальне покарання за психологічне насильство стосовно матері. Так, відбувши 5 місяців обмеження волі та звільнившись у лютому 2021 умовно-достроково, зловмисник вже наступного дня повторно вчинив злочин проти життя та здоров’я матері.

Свою вину у скоєному визнав, однак суд розцінив таке каяття як формальне та виніс реальне покарання.

Як повідомляв Житомир.info, 7 липня 2022 року у місті Бердичеві Житомирської області суд застосував обмежувальний припис щодо чоловіка, який систематично скоював домашнє насильство відносного літнього батька. Синові-дебоширу заборонили приходити до оселі батька протягом трьох місяців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: домашнє насильство син матір вирок позбавлення волі 
Матеріали по темі