Місто

Житомиряни не зважають на побоювання влади, що опалювальний сезон може бути важким

15 August 2022, 15:30

Директор комунального підприємства «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин вважає, що цьогорічна зима може бути важкою через можливі перебої з газом або зниженням його тиску, електрикою, через можливе нанесення авіаударів.

Про це він сказав в інтерв’ю, яке пресслужба комунального підприємства опублікувала 15 серпня.

Керівник КП також зауважив, що нормативи щодо температурного режиму в оселях поки не змінились. Рогожин не закликає житомирян подбати про утеплення домівок чи запасатися теплим одягом і ковдрами, як у Києві, натомість лише кілька разів просить погасити борги та вчасно розраховуватися за тепло.

«Будемо намагатись робити все, щоб в оселях житомирян було тепло і сподіваємось, що житомиряни також допоможуть нам працювати ефективно, розраховуючись вчасно за тепло», - сказав Дмитро Рогожин.

Зауважимо, що більшість житомирян оптимістична щодо проходження цьогорічного опалювального сезону і особливими приготуваннями себе не обтяжує. Про це свідчать результати опитування, яке Житомир.info проводив у своєму Telegram-каналі. Опитування розпочалося ввечері 9 серпня і за шість днів в ньому взяли участь 10,4 тисячі осіб, при цьому з восьми варіантів відповідей щодо підготовки до складного опалювального сезону 50% обрали «Ніяк не готуюся, вірю в краще».


Нагадаємо, цього року опалювальний сезон в Житомирі планують почати 15 жовтня, станом на 1 серпня КП «Житомиртеплокомуненерго» було готове до початку опалювального сезону на 40%.

Прогнози щодо опалювального сезону 2022/2023 дивіться також у програмі «Діалоги» на Житомир.info з міським головою Сергієм Сухомлином

Як повідомляв Житомир.info, 19 липня 2022 року на засіданні Уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що теплокомуненерго будуть отримувати газ по 7,40 грн/куб.м, що дозволить місцевій владі не підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду. 26 липня в Житомирській міській раді засідав штаб з підготовки до опалювального сезону, де говорили про максимальне газозаміщення та якісну підготовку до зими.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опалювальний сезон опалення тепло опитування теплокомуненерго ЖТКЕ Рогожин 
Матеріали по темі