Влада

Верховна рада затвердила укази президента про продовження воєнного стану та загальної мобілізації ще на 90 діб

15 August 2022, 17:04

Верховна рада на пленарному засіданні 15 серпня проголосувала за продовження строку дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації в Україні на 90 діб.

Про це повідомила пресслужба парламенту.

За проєкт закону про затвердження указу президента «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» проголосували 328 народних депутатів.

«Продовжити строк дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 23 серпня 2022 року строком на 90 діб», - йдеться у відповідному указі президента.

Також 328 депутатів підтримали законопроєкт про затвердження указу президента «Про продовження строку проведення загальної мобілізації».

«У зв'язку з триваючою широкомасштабною збройною агресією Російської Федерації проти України та з метою забезпечення оборони держави, підтримання боєздатності Збройних Сил України та інших військових формувань, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, продовжити з 23 серпня 2022 року строк проведення загальної мобілізації на 90 діб», - зазначається в указі.

Нагадаємо, в травні президент Володимир Зеленський своїми указами продовжив термін дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації: з 25 травня 2022 року на 90 діб.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 24 лютого 2022 року президент Володимир Зеленський оприлюднив звернення щодо введення воєнного стану, через годину після цього Верховна рада проголосувала за проєкт закону про затвердження указу президента «Про введення воєнного стану в Україні». Верховна рада 15 березня затвердила указ президента, яким воєнний стан в Україні продовжили до 25 квітня 2022 року, а згодом – ще на місяць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: воєнний стан мобілізація указ ВР  
Матеріали по темі