Економіка

Засновник естонської компанії, який робить кам’янки для саун, збирається інвестувати у Житомир

17 August 2022, 16:17

Засновник естонської компанії HUUM Сийм Нелліс збирається інвестувати у Житомир.

Про це 17 серпня повідомляє Житомирська міська рада.

«HUUM – відомий бренд, представлений в багатьох європейських країнах, Сполучених Штатах Америки, Канаді, Австралії, Новій Зеландії, Японії, а також і в Україні. Сийм був одним із перших бізнесменів свого міста, який налагодив логістику допомоги Україні», - зазначила перша заступниця Житомирського міського голови Світлана Ольшанська.

Під час зустрічі говорили про війну, про співпрацю Житомира з муніципалітетом та бізнесовим середовищем міста Тарту, про розвиток економічних зв’язків та про рух країни у європейському напрямку.

«Сийм наголошував на підтримці української економіки з боку європейських партнерів, зокрема, через інвестування в наш бізнес. Він відзначив високий рівень бізнес-культури підприємців Житомира та був вражений рівнем патріотизму нашого народу», - інформує міська рада.

Інформація з сайту HUUM: Засновник HUUM Сийм Нелліс вже третя людина у своїй сім'ї, яка займається виробництвом кам'янок для саун. Сийм продовжує сімейну традицію, поєднуючи традиційні естонські навички спорудження сауни із сучасним дизайном та інноваційними технологіями. Нелліс хотів знайти для кам'янок більш сучасний та ефективний дизайн і у 2011 році він звернувся до Естонської академії мистецтв. Студенти спеціальності дизайну товару запропонували низку варіантів дизайну кам’янки. Один із них особливо виділявся в порівнянні з іншими: натхненням для цього варіанта дизайну стала крапля води, а сама кам'янка мала округлий вигляд. У 2012 році на основі цього дизайну була створена перша кам'янка, що отримала назву DROP. Порівняно з попередніми кам'янками, електрична кам'янка DROP має унікальну округлу форму, вміщує багато каміння, а метал у цій кам'янці використаний оптимально. У 2015 році кам'янка DROP була удостоєна однієї з найважливіших міжнародних нагород у галузі дизайну – вона отримала престижну нагороду Red Dot у категорії промислового дизайну.

Нагадаємо, в червні Уряд підтримав реалізацію трьох грантових програм з підтримки підприємництва та створення нових робочих місць під час війни, програми спрямовані на розвиток переробної промисловості та ІТ-сфери.

Як повідомляв Житомир.info, «Ощадбанк» з 1 липня 2022 року розпочинає приймання заявок українців для отримання мікрогрантів до 250 тис. грн на новий бізнес або розвиток діючого бізнесу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада інвестиція бізнгес Ольшанська Нелліс Естонія інвестор 
Матеріали по темі