Новини компаній

Будинок для людей похилого віку - місце, в якому можна сміливо зустрічати старість

19 August 2022, 16:14

Для багатьох із нас словосполучення “будинок для людей похилого віку” звучить, як щось страшне і аморальне, а віддати туди близьку людину рівносильно зіпсувати собі репутацію і стати “поганим поліцейським”. Чи так воно на практиці?

Будинки для людей похилого віку - позитивний досвід

Всі напевно бачили в американських фільмах, як щасливі бабусі та дідусі в будинку для літніх людей грають у “Лото”, гуляють у парку або просто дивляться разом улюблені фільми. Практично всі західні країни давно практикують розвиток подібного типу установ і вважають, що такий досвід допомагає менш захищеній категорії населення гідно та спокійно зустріти старість у колі своєї вікової категорії.

Хороше рішення – приватний пансіонат

Будинок для людей похилого віку або пансіонат для людей похилого віку буває двох типів: приватний і державний. Відповідно, перший буде платним, але за цю ціну ви отримуєте:

  • Відмінні умови проживання: затишні кімнати з європейським ремонтом, зручними меблями, телевізором і т.д. Іноді тут буде краще, ніж було вдома.
  • Збалансоване багаторазове харчування, якісні вітамінні добавки. Складають меню грамотні дієтологи, які знають, який комплекс вітамінів та корисних елементів необхідний для певної вікової категорії.
  • Якісне медичне обслуговування. З віком кількість хронічних захворювань значно зростає. Враховуючи це, можна бути впевненим, що в пансіонаті для людей похилого віку здоров'я близьких буде під контролем кваліфікованих професіоналів.
  • Дозвілля - важливий показник, адже щоб ваші рідні не відчували себе покинутими та самотніми, тут досить гарна культурна програма. Тому нудьгувати та постраждати просто не буде часу.

Другий тип - державний будинок для людей похилого віку. Тут не так все веселково. Очевидно, що вищезазначені умови будуть “простішими”, але ваші люди похилого віку отримають цілодобовий догляд та контроль здоров'я, що вкрай важливо. Вибір залишається за вами: за можливості, звичайно, варто звернути увагу на приватні пансіонати.

Будинок для людей похилого віку “Турбота” - одна з установ, де люди похилого віку відчувають турботу та увагу. Подбайте про рідних, подарувавши їм спокій та комфорт на заході життя.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: будинок для людей похилого віку  
Матеріали по темі