Місто

У Житомирі більше сотні людей долучилися до благодійного велопробігу «Велосипедом до перемоги»

20 August 2022, 16:04

Напередодні Дня Незалежності у Житомирі відбувся благодійний велопробіг на підтримку Збройних Сил України «Велосипедом до перемоги». Спільну акцію у Житомирі організували надзвичайники, патрульні поліцейські та волонтери.

«Радий за те, що ми об’єднуємось заради таких цілей, як допомога військовим та провести разом час, долучатись до спортивних заходів, де можливо знайти нові знайомства», – розповідає волонтер БО «Волонтерський штаб Житомира» Назар Мудрий.


«Це є на сьогодні першочерговим завданням – підтримати нашу армію, ЗСУ. Приблизна кількість учасників від нашого підрозділу патрульної поліції орієнтовно 50 чоловік. Сюди входить і велопатруль, який патрулює на велотранспорті наше місто і забезпечує безпеку під час проведення самого заходу», – додає т.в.о. заступника командира батальйону управління патрульної поліції в Житомирській області Віталій Шатохін.

Від ДСНС долучилось близько 30 надзвичайників. З-поміж них і пан Тарас.

«Я прийшов з дружиною, велосипед – це взагалі сімейне хобі. Вирішив взяти участь, тому що сьогодні по всій Україні організовується такий велопробіг на підтримку ЗСУ, збору коштів на допомогу. Також для підтримки воїнів, які зараз в полоні», – каже фахівець відділу реагування головного управління ДСНС в Житомирській області Тарас Горбатюк.

Врешті до заїзду на 20 км зареєструвалася понад сотня охочих.

«Не дивлячись на обставини, ми робимо усе для перемоги. Мені 70 років, і усе життя на велику», – говорить Володимир.

«Морально підтримати наших воїнів, тому що їм там тяжко зараз. Бажаєм їм здоров’я і сили, і цим заїздом хочу це символізувати», – ділиться Наталія.

«Цього року я вперше купив собі ровера. Знайшов здорових, класних друзів. Проводимо дуже чудово час. Також хочу подякувати нашим захисникам ЗСУ – це герої, наша міць і спокій уночі», – зізнається Вадим.

Під час реєстрації кожен учасник закинув посильний благодійний внесок у волонтерську скриньку на потреби військових. У результаті вдалось зібрати більше 14 тисяч гривень.

«Сьогодні нам вдалось зібрати 14 тис. 300 грн. Кошти ми збираємо на автомобіль. Ще з благодійного футболу нам вдалось зібрати 37 тисяч гривень. З цими 14 тисячами гривень у нас вже 51 тисяча, і це пів суми на бажаний нами автомобіль», – підсумовує волонтер БО «Волонтерський штаб Житомира» Назар Мудрий.

Нагадаєм, 19 серпня у середмісті Житомира господині готували старовинну страву «крупки» та збирали гроші на потреби ЗСУ.

Як повідомляв Житомир.info, 7 серпня 2022 року рятувальники із поліцейськими зіграли у футбол, під час матчу зібрали 30 тис. грн на авто для ЗСУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: велопробіг ЗСУ допомога волонтерство волонтер Волонтерський штаб  
Матеріали по темі