Економіка

В Житомирській області офіційно зареєстрований ще один індустріальний парк

23 August 2022, 11:10

Розпорядженням Кабінету міністрів від 19.08.2022 № 728-р до Реєстру індустріальних (промислових) парків включено індустріальний парк «Малин-Захід».

Про це 23 серпня повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

«Земельна ділянка загальною площею 15 га, на якій створено індустріальний парк «Малин-Захід», розміщується на території міста Малин Житомирської області. Ініціатором створення індустріального парку є Малинська міська рада. Строк функціонування індустріального парку – 30 років. Пріоритетними для розміщення видами економічної діяльності в індустріальному парку будуть: машинобудування, деревообробна промисловість, харчова промисловість, легка промисловість та інші види економічної діяльності. На території індустріального парку планується створити понад 860 нових робочих місць», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що новий індустріальний парк сприятиме залученню інвестицій у місто Малин та дозволить підвищити конкурентоспроможність Житомирської області, що в свою чергу сприятиме створенню нових робочих місць, розгортанню конкурентних промислових виробництв та впровадженню новітніх технологій у промисловому виробництві, економічному зростанню регіону в цілому.

Мінекономіки зазначає, що до Реєстру індустріальних (промислових) парків вже включено 56 індустріальних парків.

Нагадаємо, перший індустріальний парк в Житомирській області був зареєстрований в 2014 році: 15 квітня голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Сергій Євтушенко у Києві вручив меру Коростеня Володимиру Москаленку витяг з Реєстру індустріальних парків. Наприкінці жовтня 2016 року індустріальний парк «Zhytomyr East» був включений до державного реєстру індустріальних парків України.

Як повідомляв Житомир.info, 7 вересня 2021 року Верховна рада підтримала у другому читанні законопроєкт щодо індустріальних парків, яким передбачають впровадження низки стимулів для залучення інвестицій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: індустріальний парк Мінекономіки КМУ Малин інвестиції інвестор  
Матеріали по темі