Події

У Житомирській області начальниця поштового відділення «позичила» з каси 60 тис. грн пенсійних коштів: справу скерували до суду

23 August 2022, 11:55

У територіальній громаді Житомирської області начальниця відділення поштового зв’язку АТ «Укрпошта» «позичила» з каси 60 тис. грн: справу скерували до суду.

Про це 23 серпня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Прокурори Чуднівської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно працівниці поштового зв’язку за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, начальниця відділення поштового зв’язку АТ «Укрпошта» однієї з територіальних громад у березні цього року «позичила» з каси 60 тис. грн, призначених для пенсійних і соціальних виплат місцевим жителям.

«Як пояснила обвинувачена, гроші взяла для погашення боргу по миттєвому кредиту, яким скористався колишній чоловік. Аби приховати скоєне, в офіційному документі - касовому звіті зазначила, що пенсії виплатила», - зазначає прокуратура.

Під час досудового слідства заявлено цивільний позов про стягнення з обвинуваченої заподіяну шкоду у повному обсязі. Також на майно – житловий будинок – накладено арешт.

Як повідомляв Житомир.info, в квітні 2019 року Житомирській області начальниця поштового відділення підробила підпис і привласнила пенсію односельчанки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд прокуратура обвинувальний акт  
Матеріали по темі