Влада

Як у райцентрах Житомирської області святкували День Незалежності України під час війни

25 August 2022, 13:04

24 серпня – найбільше державне свято України та рівно пів року від початку повномасштабної війни у нашій країні. Доки наші захисники виборюють далі нашу незалежність на фронті, ми маємо пам’ятати про них тут, вдома, та шанувати пам'ять про загиблих за нашу свободу.

Житомир.info зробив добірку урочистостей до Дня Незалежності під час війни у райцентрах Житомирської області.

Новоград-Волинський

З нагоди 31-ї річниці Незалежності України керівництво громади та районної військової адміністрації поклали квіти до підніжжя пам’ятників борців за державність та незалежність України – Лесі Українки та Тараса Шевченка.


Фото з Facebook-сторінки Новоград-Волинської міської ради.

Також, як повідомляє пресслужба Новоград-Волинської міської ради, у День 31-ї річниці Незалежності України, 24 серпня, у Новограді-Волинському курсував музичний автобус «Україно – ми тебе заквітчаєм любов'ю». Прикрашений національною символікою із музичним супроводом патріотичних пісень автобус зупинявся у мікрорайонах міста, де муніципальний духовий оркестр міського Палацу культури імені Лесі Українки (керівник – Олег Гурбан) та вокальний ансамбль «Віра» (керівник – Галина Кучинська) вітали перехожих з національним святом нашої державності.


Фото з Facebook-сторінки Афіша Новоград-Волинський

Бердичів

«Україна відзначає найважливіший день у своєму житті – День Незалежності. З цієї нагоди Бердичівський міський голова Сергій Орлюк, начальниця Бердичівської РВА Людмила Димидюк, депутатка Житомирської обласної ради Алла Мусевич разом із представниками міської та районної влади поклали квіти до Меморіалу «Слава Героям!» та пам’ятника Тарасу Шевченку», - йдеться у повідомленні Бердичівської міської ради.


Фото з Facebook-сторінки Бердичівської міської ради

Коростень

«З нагоди Дня Незалежності України, за участю міського голови Володимира Москаленка, представників органів місцевого самоврядування та військових міста, відбулося покладання квітів до пам'ятника «Жителям Коростенщини, які впродовж віків по наш час боронили честь, гідність та свободу нашого народу, рідну землю від іноземних поневолювачів» та пам'ятнику Тараса Григоровича Шевченка», - зазначає Коростенська міська рада.

Під час заходу, присутні вшанували хвилиною мовчання усіх захисників нашої держави, які ціною власного життя захищали українську незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої країни.

Відео з Facebook-сторінки Коростенської міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, 24 серпня 2022 року у Житомирі День Незалежності відсвяткували з нагородженнями, театралізованим дійством та сигналами тривоги. Детальніше у сюжеті.

Як у Житомирі впродовж останніх десяти років відзначали День Незалежності України читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День Незалежності 
Матеріали по темі