Події

У райцентрі Житомирської області водій намагався відкупитись від поліції за вчинені правопорушення, пропонував 400 грн

26 August 2022, 14:17

За уникнення адміністративної відповідальності пасажир легковика запропонував хабар інспекторам сектору реагування патрульної поліції Бердичівського райвідділу. Пропозицію неправомірної вигоди належно задокументували, чоловікові загрожує кримінальна відповідальність.

Про це 26 серпня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«25 серпня на одній з вулиць м. Бердичева патрульні зупинили автомобіль за порушення Правил дорожнього руху – водій не користувався ременем безпеки. Під час оформлення адміністративних матеріалів, аби уникнути відповідальності, пасажир автомобіля – 62-річний житель Гришковецької громади спробував відкупитися. Спробу давання хабаря належним чином задокументували працівники слідчо-оперативної групи, які прибули на місце події. Гроші вилучені», - йдеться у повідомленні.

Відтак за вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 ККУ: пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі. За такі дії визначено покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до 4 років.

Окрім того, відносно 47-річного водія, жителя Бердичівського району, складені матеріали за порушення адміністративного законодавства в частині керування транспортним засобом без реєстраційних документів та страхового поліса та посвідчення водія (ч. 1, 2 ст. 126 КУпАП), порушень правил користування ременями безпеки (ч. 5 ст. 121 КУпАП), а також за не ввімкнену аварійно-світлову сигналізацію на вимушену зупинку поліцейського (ч. 2 ст. 122 КУпАП).

У пресслужбі ГУНП у Житомирській області у коментарі Житомир.info уточнили, чоловік пропонував хабар у сумі 400 грн.

Нагадаємо, 19 серпня у селі Волосівка Вільшанської громади поліцейські зупинили керманича автомобіля за порушення Правил дорожнього руху. Також у водія виявили відсутній реєстраційний документ на авто, а сам він має ознаки сп'яніння. Розлючений своїм викриттям, чоловік повівся агресивно і жбурнув правоохоронцям 22,5 тис. гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 13-14 серпня 2022 року в селі Бігунь Словечанської громади та у Новограді-Волинському поліція зупинила двох нетверезих водіїв. Щоб уникнути відповідальності, чоловіки пропонували правоохоронцям хабарі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція правопорушення хабар Бердичів 
Матеріали по темі