Суспільство

Учасниця АТО з Житомирської області здобула бронзову нагороду на міжнародних змаганнях серед ветеранів війни

26 August 2022, 16:41

Ярослава Мазур із Житомирської області увійшла до трійки переможців на міжнародних змагання серед ветеранів війни.

Про це 26 серпня повідомила пресслужба Житомирської ОВА з посиланням на інформацію Управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту.

«На міжнародних змаганнях серед ветеранів війни, які отримали інвалідність та поранення під час виконання військового обов’язку, Ярослава Мазур із Житомирщини здобула бронзову нагороду з пауерліфтингу у ваговій категорії до 55 кг», – йдеться у повідомленні.

За відомостями ОВА, Мазур Ярослава Вікторівна захищала незалежність, суверенітет, територіальну цілісність України в районах проведення антитерористичної операції в населених пунктах Донецької та Луганської областей.

Особистий тренер Ярослави – Ірина Данилюк.

Фото з сайту ОВА

Довідка ОВА. Вперше Ігри воїнів були проведені у 2010 році, участь у них беруть військовослужбовці та ветерани військової служби США і країн-партнерів. Цьогоріч Ігри воїнів проходять у спортивному комплексі ESPN Wide World of Sports на курорті Walt Disney поблизу Орландо, штат Флорида, з 16 по 29 серпня 2022 року.

Учасники Ігор воїнів змагаються в адаптивних спортивних змаганнях, таких як баскетбол на інвалідних візках, їзда на велосипеді, веслування в приміщенні та регбі на інвалідних візках тощо. Участь в Іграх воїнів є кульмінацією участі в адаптивній спортивній програмі та демонструє неймовірний потенціал поранених воїнів у спортивних змаганнях.

Нагадаємо, 16 грудня 2021 року на черговій сесії Житомирської обласної ради члена збірної України «Ігри Нескорених», ветеранку АТО/ООС Ярославу Мазур нагородили відзнакою обласної ради «Честь і слава Житомирщини».

Як повідомляв Житомир.info, 26 серпня 2022 року пресслужба ОВА інформувала, що юна спортсменка з Житомирської області Софія Науменко здобула золото у міжнародних змаганнях зі спортивних танців на візках.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пауерліфтинг змагання змаганнях серед ветеранів війни  
Матеріали по темі