Економіка

​В Україні створять понад 300 тисяч робочих місць завдяки проекту єРобота

27 August 2022, 09:19

Реалізація урядових грантових програм проекту єРобота дасть можливість створити в Україні понад 300 тисяч нових робочих місць. Гранти на розвиток бізнесу отримають майже 900 українців.

Про це 26 серпня повідомила пресслужба Міністерства економіки України з посиланням на першого віце-прем'єр-міністра України - Міністра економіки Юлію Свириденко.

«Уряд запустив низку грантових програм, як потужний інструмент для підтримки малого й середнього бізнесу. Будь-який підприємець, що прагне розвивати свою справу, або започаткувати нову, може отримати безповоротну допомогу від держави. Це також стимулюватиме створення робочих місць, яких потребують зараз українці. Ми розраховуємо, що реалізація всіх грантових програм в рамках проекту єРобота дасть можливість створити понад 300 тисяч нових робочих місць”, - повідомила Юлія Свириденко.

За її словами, українці проявляють високу зацікавленість у грантових програмах. На сьогодні заявки на отримання грантів подали вже близько 10 тисяч громадян. Більшість заяв - 8,5 тисяч - на отримання мікрогранту на започаткування або розвиток власної справи.

Перші 227 переможців програми мікрогрантів вже отримали гроші на свої рахунки. Загальна сума перерахованих їм коштів склала 52,7 млн грн.

Також Міністерство економіки України повідомляє, що майже 900 українців отримають мікрогранти від держави на започаткування й розвиток власного бізнесу.

«Вже завершені три хвилі програми мікрогрантів «Своя справа». За їх підсумками ухвалено 884 позитивні рішення. Підприємці або ті українці, що вирішили ними стати, отримають від держави безповоротну допомогу від 50 до 250 тис. грн. на реалізацію своїх бізнес-планів. І створять майже 2500 робочих місць», - розповіла Тетяна Бережна.

За словами заступника Міністра економіки, найбільш активними та результативними учасниками програми мікрогрантів є мешканці Києва (148 переможців), Київської (100 переможців), Дніпропетровської (80 переможців), Полтавської (68 переможців), Львівської та Рівненської (по 59 переможців) областей.

Серед найпопулярніших видів діяльності, на які отримають мікрогранти українські підприємці, - оптова і роздрібна торгівля (27% серед переможців), переробна промисловість (23%), розміщення й організація харчування (12%).

Нагадаємо, державна програма мікрогрантів для бізнесу передбачає надання українцям від 50 до 250 тис. грн на започаткування чи розвиток своєї справи. Отримати мікрогрант можуть як підприємці-початківці, так і люди, які вже мають досвід у бізнесі. Подати заявку на його отримання можна через Портал Дія.

Нагадаємо, Ощадбанк» 1 липня розпочав приймання заявок українців для отримання мікрогрантів до 250 тис. грн на новий бізнес або розвиток діючого бізнесу.

Згодом, Мінекономіки роз’яснили, кому видають мікрогранти від держави і на що їх можна використати. Роз’яснення Мінекономіки.

Як повідомляв Житомир.info, 21 червня 2022 року під час засідання Уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що українці, які хочуть запустити новий бізнес, зможуть отримати безповоротні гранти до 250 тис. грн в межах нової урядової програми «єРобота».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінекономіки бізнес грант робоче місце  
Матеріали по темі