Події

У Житомирі зафіксували черговий випадок шахрайства: «працівник безпеки банку» ошукав жінку на майже 200 тис. грн

31 August 2022, 11:30

Жительку обласного центру ошукав «працівник безпеки банку» на майже 200 тис. грн за відомою схемою.

Про це 31 серпня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«30 серпня до Житомирського райуправління поліції звернулась жителька обласного центру із заявою про ошуканство за відомою схемою. До жінки на мобільник зателефонував нібито «працівник безпеки банку» і повідомив про блокування її картки. Незнайомець тут же продиктував жінці нехитрий алгоритм дій, щоб якнайшвидше дистанційно «вирішити проблему». Врешті заявниця назвала йому запрошені відомості про картку і вже за певний час отримала телефонне сповіщення про зняття… всіх збережень – майже 200 тисяч гривень. Лише коли переконалась, що її рахунок пустий, зрозуміла, що мала справу із звичайним шахраєм», - йдеться у повідомленні.

Запис телефонної розмови з архіву пресслужби поліції (не стосується цього випадку)

Поліцейські розпочали за вказаним фактом кримінальне провадження і відповідні перевірки для встановлення причетних до зухвальства. Водночас правоохоронці знову і знову наголошують на недоцільності спілкування з незнайомцями стосовно будь-яких фінансових питань.

Нагадаємо, 30 серпня поліція повідомила про чергові випадки шахрайства у Житомирській області. Зокрема, бердичівлянка хотіла «попередити» несанкціоноване зняття коштів з банківського рахунку та «подарувала» ошуканцям понад 90 тис. грн. Житель Новограда-Волинського «розблокував» свою картку на 36 тис. грн. Ще двоє заявників натрапили на шахраїв, скориставшись інтернет-майданчиком оголошень.

Як повідомляв Житомир.info, лише за добу 17 серпня 2022 року поліція Житомирської області зафіксувала шість випадків ошуканства. Через різні шахрайські схеми жителі регіону втратили в сумі понад 150 тис. грн. Люди, втрачали гроші, зокрема, повіривши «банківським працівникам», а також намагаючись виручити рідних із халепи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство карта банківська карта 
Матеріали по темі