Події

Житомирянину, який організував гральний бізнес та зламав клієнту щелепу, повідомили про підозру ще й у поширенні злочинного впливу

31 August 2022, 17:01

Жителю Житомира, який організував гральний заклад, що діяв зокрема й під час війни, оголосили ще одну підозру – у поширенні в регіоні злочинного впливу.

Про це 30 серпня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За погодженням прокурорів Житомирської обласної прокуратури 30 серпня 2022 року повідомлено про підозру особі, яка встановила та поширювала у регіоні злочинний вплив (ч. 1 ст. 255-1 КК України). Розслідуванням установлено, що 34-річний мешканець міста Житомира, під час перебування у місцях несвободи та після звільнення з установ виконання покарань, здобувши повагу та авторитет серед осіб, схильних до вчинення злочинів та злочинного способу життя, у період з серпня 2020 по липень поточного років координував та здійснював вплив на злочинну діяльність в Житомирській області», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, у період з грудня минулого року по 29 липня 2022 року організована «кримінальним авторитетом» група, до складу якої увійшли ще чотири особи, облаштувала у центрі Житомира незаконне «казино».

Крім того, у січні поточного року підозрюваний спільно з трьома поплічниками, перебуваючи на території приміського ресторану, вчинив розбійний напад на постійного клієнта свого грального закладу, який мав намір отримати «виграш», заволодівши його грошовими коштами в сумі 57 000 гривень і переломавши йому щелепу.

У прокуратурі нагадують, що п’яти членам угруповання повідомлено про підозру за фактами організації та проведення азартних ігор без ліцензії на провадження відповідного виду діяльності (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 203-2 КК України).

Ще трьом особам та самому «авторитету» 29 липня поточного року повідомлено про підозру у вчиненні розбійного нападу за ч. 2 ст. 187 КК України.

Злочини викрито за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, Управлінням стратегічних розслідувань в області та Головним управлінням Нацполіції в області, яке проводить досудове розслідування.

Як повідомляв Житомир.info, 18 серпня 2022 року правоохоронці інформували, що в Житомирі викрили нелегальний гральний заклад та повідомили про підозру групі ділків – організаторам та виконавцям бізнесу. Зокрема, поліція зазначала, що організаторами осередку підпільного грального бізнесу стали 35-ти та 33-річний житомиряни. Інші троє, жителі обласного центру, віком від 22 до 33 років, виступали безпосередніми виконавцями по забезпеченню функціонування грального закладу, За попередніми даними, місячна виручка від незаконної діяльності сягала від 200 до 300 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гральний бізнес гральний заклад азартні ігри прокуратура підозра  
Матеріали по темі