Влада

На відновлення асфальту і ремонт тротуару на Київській у Житомирі виділили майже 8 млн грн

2 September 2022, 13:29

На позачерговій сесії міської ради 2 вересня під час внесення змін до бюджету Житомирської міської територіальної громади на 2022 рік депутати проголосували за виділення 7 млн 735 тис. грн на аварійно-відновлювальні роботи на вулиці Київській.

У коментарі Житомир.info заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук розповів, що відновити дорожнє покриття на Київській планують до настання зими. За роботи візьметься місцеве комунальне підприємство. Відремонтувати мають і тротуар – там вкладатимуть плитку.

«Замовником робіт з капітального ремонту вулиці Київської була обласна державна адміністрація. На сьогодні капітальні видатки не фінансуються. Договір з підрядною організацією «Автомагістраль» був розірваний, і повноваження нам обласна державна адміністрація повернула на місто. Сьогоднішнім рішенням сесії Житомирської міської ради ми доручаємо комунальному підприємству «Управління автомобільних шляхів» відновити асфальтобетонне покриття на ділянці від Небесної сотні до вулиці Хлібної у рамках проїжджої частини. Й окремим пунктом – відновити тротуар на цій же ділянці згідно з концепцією, що вже існує. Оскільки ми бачимо, що на сьогодні там демонтовано асфальт, треба замінити існуюче покриття на плитку ФЕМ. Я думаю, що до початку зимового сезону ми повинні виконати ці роботи», – прокоментував Олександр Шевчук.


Очікувана вартість робіт – майже 8 млн грн, однак цифра може бути дещо іншою після проведення відкритих торгів.

«Попередньо в бюджеті це цифра – 7 млн 735 тис. грн. Але це буде процедура відкритих торгів. Я думаю, якщо буде декілька учасників, ціна зміниться», – припускає заступник мера.

Нагадаємо, 17 серпня заступник мера Олександр Шевчук розповідав, що до початку зими планують відновити асфальтне покриття по Київській та вирішать, що робити з тротуарами.

30 серпня на сайті Житомирської міської ради оприлюднили проєкт рішення сесії про відновлення дорожнього покриття вулиці Київської.

Як повідомляв Житомир.info, 1 грудня 2021 департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА уклав договір на ремонту вулиці Київської з ПП «Автомагістраль» на суму 134 млн 807 тис. 138,5 грн, роботи мали бути виконані до 1 грудня 2022 року в три черги: 1 черга – від вулиці Небесної Сотні до вулиці Хлібної; 2 черга – від вулиці Хлібної до вулиці Східної; 3 черга – від вулиці Східної до шляхопроводу по Київському шосе. Джерела фінансування: 26,96 млн грн з місцевого бюджету та 107,85 млн грн з державного бюджету.

16 лютого 2022 року на вулиці Київській ПП «Автомагістраль» почало підготовку до ремонтних робіт, перекривши одну смугу руху від Хлібної до Небесної сотні в напрямку центру міста. Наступного дня заступник мера Олександр Шевчук пояснив, як планують ремонтувати вулицю Київську та чи зупинятимуть громадський транспорт.

18 травня 2022 року заступник мера Олександр Шевчук розповів, що відновити ремонтні роботи на вулиці Київській немає можливості, а в липні міська влада отримала від обласної адміністрації лист про розірвання договору з підрядником ПП «Автомагістраль».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міськрада вул.Київська ремонт УАШ дорога тротуар асфальт плитка  
Матеріали по темі