Події

У Житомирській області за добу сталося 17 пожеж: горіли сухостої, господарська будівля та трава на цвинтарі

2 September 2022, 14:34

У Житомирській області упродовж доби сталося 17 пожеж, 7 з яких – в екосистемах. Також у одній із них вогонь знищив хату-пустку, господарчу будівлю та дах житлового будинку, а в іншій вигорів 1 га трави на території кладовища.

Про це 2 вересня повідомила пресслужба ГУ ДСНС у Житомирській області.

«1 вересня, о 13:55 до Служби порятунку «101» до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу на території приватного домоволодіння в с. Гута-Логанівська Малинської територіальної громади Коростенського району. На місці з’ясувалося, що з палаючого сухостою на присадибній ділянці вогонь перекинувся на дерев’яний пустуючий будинок, а з нього на дерев’яну господарську будівлю. Вже звідти полум’я поширилось на шиферну покрівлю приватного дерев’яного житлового будинку та загрожувало розповсюдитись далі на сусідське домогосподарство», - йдеться у повідомленні.

Зусиллями двох відділень рятувальників за дві години пожежу вдалося повністю ліквідувати. Вогонь знищив хату-пустку, господарчу будівлю та дах житлового будинку. Приміщення житла, а також сусіднє домоволодіння фахівцям ДСНС вдалося врятувати від знищення вогнем. Загиблих та травмованих не має. До гасіння залучалося 6 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки.

Попередня причина займання – необережне поводження з вогнем. Наразі остаточні обставини надзвичайної події встановлюються фахівцями.

Також цього дня, 1 вересня, о 16:03 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що зайнялась суха трава на території приватного домогосподарства у селі Іванівка Веселівської територіальної громади Коростенського району. Існувала загроза поширення вогню на житлові будинки, господарчі будівлі та сіновали. Завдяки злагодженій роботі рятувальників загоряння не набуло більших масштабів. Було здійснено два підвози води з річки, що на відстані приблизно 2 км від місця події. Крім цього, трактором оборали ділянку землі, на якій сталася пожежа. Вогнем пройдено 3 га сухої рослинності», - йдеться у повідомленні.

А у селі Велика Фосня Овруцької територіальної громади Коростенського району вигоріла суха рослинність на території цвинтаря площею 1 га. Для повної ліквідації пожежі рятувальникам знадобилося майже три години, адже тривалий час їм довелося проливати водою товсту підстилку, корчі та пні. Було здійснено 5 підвозів води з місцевого водоймища. Причина займання – необережне поводження з вогнем.

Крім того, двічі за добу сухостій палав на відкритій території у смт Лугини, вогнем пройдено 3,5 га території.

Нагадаємо, вранці 1 вересня в селі Хомівка Радомишльської територіальної громади Житомирської області сталася пожежа у приватній оселі. На момент загоряння власники будинку ще спали, тож 72-річна господиня отримала опіки. Жінку доправили до реанімації.

Як повідомляв Житомир.info, з 30 по 31 серпня 2022 року у Житомирській області виникло 11 пожеж у природних екосистемах, загалом вогнем пройдено 16, 2 га території. Одна з пожеж сталася на пасовищі через недопалок цигарки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа трава цвинтар ДСНС 
Матеріали по темі