Події

В Житомирській області на обладнанні «Укрзалізниці» спритники майнили криптовалюту, державі завдано збитків на 1,7 млн грн

4 September 2022, 12:11

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито протиправну схему використання потужностей АТ «Укрзалізниця» в Житомирській області для функціонування підпільної ферми з майнінгу криптовалюти.

Про це 2 вересня повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Згідно з матеріалами слідства, службові особи АТ «Укрзалізниця», вступивши у злочинну змову з громадянином, організували незаконний видобуток криптографічної валюти за допомогою комп’ютерного обладнання державного підприємства, а також шляхом незаконного відбору значних обсягів електроенергії з мереж «Укрзалізниці». У межах слідства за місцем розташування майнінг-ферми на території Житомирської області проведено обшук, у ході якого виявлено та вилучено комп’ютерне обладнання, що використовувалося для видобутку криптографічної валюти, а саме 60 відеокарт з блоками живлення до них, жорсткий диск та 2 інтернет приймальника. Також, в ході обшуку зафіксовано факт незаконного підключення обладнання до електромережі АТ «Укрзалізниця», - йдеться у повідомленні.

За попередніми підрахунками, розмір збитків, завданих державним інтересам, становить понад 1,7 млн гривень.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. Досудове розслідування здійснюється за ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах).

Заходи з викриття протиправної схеми проведено спільно з відділом розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ Нацполіції у м. Києві, за оперативного супроводження ДКІБ СБУ та сприяння Апарату директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця».

Як повідомляв Житомир.info, 2 вересня 2022 року правоохоронці повідомили про викриття у Житомирі нелегальної газової заправки, яка діяла майже 3 роки у приватній майстерні: 51-річний власник цієї майстерні та його 35-річний товариш здійснили несанкціоновану врізку у відвід газопроводу і за весь час «роботи» АЗС вкрали понад 180 тисяч кубометрів природного газу на загальну суму майже 2 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Укрзалізниця криптовалюта прокуратура майнінг збитки 
Матеріали по темі