Події

Річниця вбивства у Житомирі мами і доньки: обвинуваченого судять за 5 статтями, розгляд справи – у закритому режимі

5 September 2022, 11:06

Вдень 4 вересня 2021 року до поліції надійшло повідомлення від рятувальників, що після ліквідації пожежі у квартирі 5-поверхівки в Житомирі виявили тіла жінки та дитини з ознаками насильницької смерті.

22-річного житомирянина, обґрунтовано підозрюваний у вбивстві, затримали вранці 5 вересня на території Ружинської громади.

«За допомогою записів камер відеоспостереження ми оперативно відслідкували напрямок руху автівки і за моїм наказом в області було введено спеціальну операцію по виявленню та затриманню викраденого транспортного засобу, яким керував імовірний правопорушник. До комплексу оперативних, у тому числі негласних, слідчо-розшукових заходів були задіяні максимальна кількість працівників різних підрозділів поліції регіону. Працювали оперативники кримінальної поліції, кінологи зі службовими собаками. На перехоплення розшукуваного автомобіля були задіяні до 40 екіпажів нарядів поліцейських швидкого реагування. Також для затримання вказаної особи ми залучили бійців КОРДу та роти поліції особливого призначення. Загалом до 200 поліцейських у цей день комплексно відпрацьовували територію Житомирщини. Дякуємо вінницьким і київським колегам, які швидко відреагували на наші повідомлення і перекрили можливість відходу підозрюваного до іншого регіону», - інформував заступник начальника ГУНП в Житомирській області Артем Лисогор.

6 вересня суд обрав затриманому запобіжний захід: тримання під вартою без права внесення грошової застави. Затриманий розповів, що хотів викрасти коштовності у незнайомки, вбивати яку не збирався (див. сюжет).

Скріншот з ухвали суду про продовження строку дії запобіжного заходу

До Богунського районного суду м.Житомира 25 лютого 2022 року надійшов затверджений 24.02.2022 прокурором відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Житомирської обласної прокуратури обвинувальний акт про обвинувачення чоловіка за п’ятьма статтями КК України:

ч.2 п.1,2,6 ст.115 (Умисне вбивство двох або більше осіб, малолітньої дитини, з корисливих мотивів) – карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна;

ч.2 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна) – карається позбавленням волі на строк від 3 до 10 років;

ч.4 ст.187 (Розбій) – карається позбавленням волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна;

ч.3 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) – карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна або без такої;

ч.1 ст.152 (Зґвалтування) – карається позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

У судовому засіданні 9 травня 2022 року прокурор висловив думку про розгляд справи у закритому судовому засіданні, крім того, потерпіла просила прийняти до розгляду цивільний позов про відшкодування майнової та моральної шкоди.Богунський райсуд обидва клопотання задовольнив.

Скріншот з ухвали суду від 9.05.2022 р.

Тим часом ухвалою від 9 серпня суд продовжив обвинуваченому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів – до 07.10.2022 року (включно).


Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство суд запобіжний захід прокурор  
Матеріали по темі