Влада

Італія долучиться до відбудови інфраструктури у Житомирській області

5 September 2022, 16:45

5 вересня з робочим візитом до Житомирщини завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні П’єр Франческо Дзадзо. Участь у заході взяли начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, його заступник Віктор Градівський, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, представники профільних структурних підрозділів облвійськадміністрації, бізнесу Житомирщини. Говорили про надання Італією підтримки у відбудові та інвестуванні в Житомирську область.

Про це 5 вересня повідомила пресслужба Житомирської ОВА

«Основна мета зустрічі – надання Італією підтримки у процесі відновлення соціальних, медичних та освітніх закладів Житомирської області, які були зруйновані внаслідок повномасштабного вторгнення рф до України, відповідно до презентованого світовій спільноті в Лугано плану «Fast Recovery»», - йдеться у повідомленні.

П’єр Франческо Дзадзо підкреслив, що його візит на Житомирщину має на меті покращення взаємодії між Україною та Італією для реалізації проєктів із відновлення пошкодженої інфраструктури та інвестування у регіон.

«Залучення італійських експертів різних галузей до модернізації й відбудови об’єктів в Україні дозволить створити на місці руїн якісно нову інфраструктуру», — зазначив Віталій Бунечко.

Попри війну, італійські партнери зацікавлені у розвитку економічних відносин з Житомирщиною, зокрема у видобувній галузі, деревообробці, відновлювальній енергетиці, аграрному комплексі, важкій промисловості тощо.Так, учасники зустрічі обговорили шляхи співпраці та збільшення кількості представників італійського бізнесу в області.

«Головні принципи співробітництва Житомирської обласної військової адміністрації з бізнесом та іноземними інвесторами залишаються незмінними – всебічна підтримка та максимальна прозорість. Впевнений, що спільними зусиллями ми зможемо реалізувати багато корисних для Житомирщини проєктів», — підкреслив Віталій Бунечко.

Також мер міста подякував через пана Посла уряду всім громадянам Італії.

«Не тільки за постійну гуманітарну допомогу, а, першочергово, за прихисток наших співвітчизників, а їх 160 тисяч в цій країні. Виказав особливі слова подяки двом італійським містам — Віченце і Брешіа. Віченце прийняло наші родини військовослужбовців у перші тижні повномасштабної. І прийняло не просто гостинно. Сім’ї фактично поріднилися. Тепер працюємо над поріденням на рівні муніципалітетів», - написав на своїй Facebook-сторінці Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 1 вересня на пресконференції народний депутат, голова Житомирської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко розповів, що Україна запросить до півсотні іноземних посольств взяти участь у регіональному форумі відновлення, який відбудеться у вересні на Житомирщині. Він нагадав, що відновлення Житомирщини взяла під свій патронат Естонія. Наразі естонський уряд розглянув перших 15 об’єктів, які треба збудувати або відновити.

Як повідомляв Житомир.info, Естонія стала першою країною, яка взялася допомогти Житомирщині з ліквідацією наслідків ворожих обстрілів. Зокрема, 31 травня 2022 року Повноважний Посол Естонії завітав до Житомира разом з представники ще двох країн – Латвії та Іспанії, саме ці країни планують долучитися до відбудови Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Відбудова Італія Бунечко Сухомлин 
Матеріали по темі