Події

У Житомирі правоохоронці вдруге за день приїхали до «Глобала»: невідомі у листах виклали вимоги і погрожували вибухом

6 September 2022, 14:49

У Житомирі 6 вересня правоохоронці та інші служби двічі приїжджали до ТРЦ «Глобал», аби перевірити інформацію про замінування.

Про це Житомир.info повідомили читачі.

У пресслужбі патрульної поліції Житомирської області в коментарі Житомир.info підтвердили надану читачами інформацію, зазначивши, що електронні листи про вибухонебезпечні предмети надходили приблизно о 9:00 та 13:00 год.

У пресслужбі ГУНП у Житомирській області уточнили, що у листах були викладені певні вимоги, у разі невиконання яких існує загроза вибуху.

«Так, близько 9-ї години 6 вересня на електронну адресу торговельно-розважального центру надійшов лист, в якому від адміністрації вимагали виконати певні дії, інакше погрожували замінуванням. Територія була обстежена. Жодних вибухонебезпечних предметів не виявлено. Згодом, близько 13-ї години, надійшов ще один лист, в якому було сказано про закладення вибухового пристрою за адресою закладу, який нібито може спрацювати близько 15-ї години. Нині триває обстеження території», – прокоментувала речниця ГУ Нацполіції у Житомирській області Алла Ващенко.

Нагадаємо, 1 серпня 2022 року правоохоронці та інші служби перевіряли інформацію про замінування Житомирського апеляційного суду, що на вулиці Святослава Ріхтера в обласному центрі, а також ТРЦ «Глобал» на вулиці Київській. Жодних вибухонебезпечних предметів чи речовин не виявили.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2021 року – на початку 2022 у Житомирі ледь не щодня перевіряли інформацію про замінування різних об’єктів. Так, скажімо, 23 лютого 2022 року, у переддень повномасштабного вторгнення, фахівці перевіряли інформацію про замінування будівель СБУ, поліції, а також військкоматів.

18 серпня 2022 року Служба безпеки України інформувала про викриття двох хакерів, причетних до масових «замінувань» у різних містах. Ними виявилися жителі Києва та в Рівненської областей. Правоохоронці з’ясували, що зловмисники упродовж двох останніх років здійснювала численні неправдиві повідомлення про мінування у різних регіонах України. Особливо активізувалися напередодні широкомасштабного вторгнення рф до України. Оплату за послуги отримували від координатора з рф на картки українських банків за допомогою віртуальних обмінних пунктів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування вибухівка Глобал  
Матеріали по темі