Фоторепортаж

Патріотичні плакати та надихаючі картини - житомиряни впродовж тижня можуть подивитися роботи художників з 5 країн Європи. Фоторепортаж

8 September 2022, 16:46

У Житомирі відкрили виставку - міжнародний арт-проєкт «Повертайся живим». З 8 по 16 вересня в Домі української культури можна переглянути принти картин, які ілюструють українські реалії сьогодення, історію нашого народу, патріотичні плакати та картини, які зображають красу української природи й надихають воїнів.

Тут представлено більше 120 робіт художників з п'яти країн Європи.

Проєкт заснований заслуженим журналістом України, шеф-редактором Міжнародного інформаційного агентства Укрпрес-Інфо, Сергієм Комісаровим та мистецтвознавицею Наталією Бондаренко в перший місяць війни. Організатори активно долучають талановитих українських митців, які під час війни не лише не припинили творити, але й намагаються якнайкраще відобразити сучасні реалії нашого життя в своїх картинах.

Серед робіт також і роботи житомирського художника Юрія Камишного. Це патріотичний проєкт, спрямований на підтримку бойового духу героїчних воїнів Збройних Сил України.

«Хлопці в госпіталях сприймають цей світ в мінорі. Це дуже важко, але ми знаємо, що мистецтво лікує. Тому намагаємося збалансувати картини - тут можна побачити і Маріуполь, і Бучу, і інші розтрощені міста та села, а також і роботи, де є багато сонця, світла, а ще красиву українську природу, жінок та дівчат. Це стимулює наших воїнів швидше повертатися у стрій», - розповів Сергій Комісаров.

Виставка проходить під егідою Національної спілки художників України, та вже була представлена в Афінах, Варшаві, Києві та Вінниці, а через тиждень експонування Житомирі поїде в Словаччину, далі у Литву, Францію та Німеччину.

Нагадаємо, у п’ятницю, 2 вересня, о 15 годині на Михайлівській відкрили фотовиставку «Обличчя логістики ЗСУ», де були представлені 38 авторських фоторобіт, створених під час проведення ремонту та відновлення військової техніки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виставка арт-проєкт Повертайся живим 
Матеріали по темі