Новини компаній

​Догляд за шкірою навколо очей: правильно та ефективно

9 September 2022, 10:38

Шкіра навколо очей ніжна та чутлива. Вона раніше, ніж інші ділянки обличчя, піддається старінню. Щоб попередити небажані косметичні дефекти, потрібно правильно обирати продукцію для догляду.

Зверніть увагу на асортимент професійних засобів, які пропонує інтернет-магазин Froomo. Це якісні та високоефективні товари для догляду за зоною навколо очей від торгових марок з Європи та США.

Етапи та правила догляду за шкірою навколо очей

Особливість шкіри навколо очей в тому, що вона на 40% тонша, ніж на решті обличчя, на ній майже відсутні сальні залози. Підшкірний жировий шар має нещільну структуру. Саме тому ці ділянки швидко реагують на стреси та негативні фактори.

Вік – не єдина причина незадовільного стану періорбітальної області. Зморшки можуть з’явитися через:

  • активну міміку;
  • проблеми з зором;
  • постійне недосипання;
  • шкідливі звички;
  • перебування на сонці без захисту.

Спеціальні засоби для догляду за зоною навколо очей потрібно використовувати не тоді, коли з’являться видимі вікові зміни, а задовго до цього моменту. До 25 років буде достатньо делікатного очищення. Після 25 – догляд має бути більш ретельним та ґрунтовним. Потрібно додати до щоденного б’юті-ритуалу креми з вітамінами А, Е, охолоджуючі гелі, поживні маски.

Після 35 років косметичні продукти для догляду за зоною навколо очей мають містити гіалуронову кислоту, ангіопротекторні компоненти (для укріплення судин). Можна додати до арсеналу антивікові косметичні засоби, сироватки, креми та гелі, що попереджають утворення темних кіл та мішків під очима.

Після 40-45 років косметика має містити колаген, еластин, гіалуронову кислоту.

Щоденна б’юті-рутина по догляду за зоною навколо очей має включати наступні етапи:

Очищення

Дуже важливо якісно виконувати демакіяж, не розтягуючи ніжну шкіру. Для цього використовуйте засоби, які підходять вам за віком, особливостями шкіри, складом. Нанесіть косметику для очищення дерми на ватний диск, після чого прикладіть до зони очей та потримайте декілька секунд – все легко зніметься. Найбільш делікатними косметичними продуктами вважаються натуральні олії та двофазні засоби з безпечним складом (без парабенов, консервантів та інших шкідливих сполук).

Зволоження

Періорбітальна зона потребує зволоження більше, ніж інші ділянки. Нестача вологи може провокувати розтягнення та провисання шкіри, швидко з’являться ознаки старіння, синці під очима. Обирайте якісні косметичні продукти, що містять такі інгредієнти як екстракт зеленого чаю, женьшеню, обліпихи. Такі компоненти покращують кровообіг, добре тонізують шкіру.

Живлення

Щоб наситити шкіру вітамінами та корисними мікроелементами, обирайте якісну професійну косметику, що збагачена натуральними оліями, фітоестрогенами, екстрактом алое.

Як висвітлити темні кола під очима

Причин, чому з’являються темні кола під очима, декілька:

  1. Втома, недостатня кількість сну. Коли організм стомлений, кровообіг сповільнюється, судини розширюються – так з’являються синці під очима.
  2. Перевтома після напруженої роботи за комп’ютером. Коли м’язи перебувають в напрузі, кровоносні судини розширюються і їх видно під очима.
  3. Анемія. Нестача заліза в організмі провокує зниження гемоглобіну, який відповідає за транспортування кисню в клітини. Судини стають темно-синього кольору і їх видно під шкірою.
  4. Зневоднення. Коли шкіра не отримує достатню кількість вологи, вона стає тоншою і через неї видно кровоносні судини.
  5. Алергічні реакції. Часто алергія супроводжується сльозотечею та почервонінням очей. У відповідь на подразники організм починає виробляти гістаміни та провокує розширення судин.

Щоб уникнути такого неприємного явища як темні кола, намагайтесь повноцінно відпочивати, дотримуйтесь питного режиму, по можливості відмовтесь від шкідливих звичок. Якщо потрібно терміново виглядати на всі 100, скористайтесь професійними косметичними засобами: консилером, тональною основою, базою під макіяж.

Прибрати набряки під очима просто

Невелика припухлість в зоні під очима зазвичай з’являється зранку. Причиною такого явища є застій лімфи. В більшості випадків набряки проходять через деякий час самі по собі. Якщо ні, значить, в організмі є проблеми з водним обміном. Причини можуть бути різними:

  • незбалансоване харчування;
  • порушення режиму сну;
  • постійні стреси;
  • зорові навантаження;
  • індивідуальні особливості організму.

Якщо хочете зранку швидко прибрати набряки, слід вмиватися холодною водою. Це призведе до звуження судин, і , як наслідок, набряк почне спадати. Корисним також буде холодний компрес. Також можете скористатися патчами – головне тримайте їх не довше рекомендованого часу.

Для профілактики набряків ретельно доглядайте за зоною навколо очей: використовуйте сироватку, ліфтингові засоби, спеціальну косметику, що сприяє регенерації та відновленню.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обличчя догляд за шкірою догляд за обличчям  
Матеріали по темі