Суспільство

Студенти-переселенці зможуть перевестися з контракту на бюджет, – Мінреінтеграції

9 September 2022, 12:30

Студенти-ВПО та мешканці особливо небезпечних територій зможуть перевестися на бюджетне навчання.

Про це 8 вересня повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Студентам з-поміж внутрішньо переміщених осіб і тих, хто проживає на особливо небезпечних територіях, держава надасть можливість перевестися на навчання за кошти держбюджету. Це стосується здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, які були зараховані до закладів у минулих роках на комерційні місця», – йдеться у повідомленні.

Відповідний проєкт постанови розробило Міносвіти з урахуванням пропозицій Мінреінтеграції. Зокрема, дію постанови розширили на тих студентів, що вимушено залишаються на ТОТ.

У відомстві нагадують, що 26 серпня наказом Мінреінтеграції було оновлено перелік територіальних громад, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). Перелік не є фіксованим – він регулярно актуалізується.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 29 серпня 2022 року українські вступники подали понад 1 млн електронних заяв для здобуття фахової передвищої та вищої освіти. Найпопулярнішими спеціальностями стали «Право», «Комп'ютерні науки», «Філологія», «Психологія», «Менеджмент», «Інженерія програмного забезпечення».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінреінтеграції студент навчання університет ВПО переселенець переселенці  
Матеріали по темі