Економіка

Жителі Житомирської області, які стали переможцями за грантовою програмою «єРобота», мають створити 126 робочих місць

10 September 2022, 15:25

Упродовж чотирьох періодів реалізації державної програми «єРобота» щодо отримання мікрогранту на створення або розвиток бізнесу (з 1 липня по 21 серпня) жителі Житомирської області подали 261 заяву. Після їх розгляду уповноваженими особами «Ощадбанку», обласного центру зайнятості та комісією Державного центру зайнятості позитивні рішення щодо надання фінансування для реалізації своїх бізнес-проєктів отримали 46 подавачів.

Про це 9 вересня повідомила пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості.

«Середній розмір гранту – 230,6 тис. грн. Загальна сума грантових коштів, які надійдуть отримувачам, – понад 10,6 млн. грн», – інформують у службі зайнятості.

Найпопулярніші напрями діяльності відповідно до бізнес-планів:

• 39% заявників планують займатися оптовою та роздрібною торгівлею, ремонтом автотранспорту;

• 17% розвиватимуть підприємницьку діяльність у переробній промисловості;

• по 9% – реалізовуватимуть бізнесові плани у галузі тимчасового розміщення й організації харчування та охороні здоров’я і наданні соціальної допомоги.

У службі зайнятості наголошують, що отримувачі грантів задекларували створення 126 нових робочих місць.

«Наразі триває шоста хвиля прийому запитів на участь у програмі. Свої бізнес-плани можна подати через Портал Дія (https://is.gd/KT7RoW) до 18 вересня. Люди, які отримали відмову у фінансуванні в минулих періодах, мають право на повторну участь із доопрацьованими заявками», – зазначають у Житомирського обласного центру зайнятості.

• Індивідуальні консультації щодо складання бізнес-плану фахівці обласного центру зайнятості надають щоденно, зокрема і в телефонному режимі за номером: 0(412) 43-20-40.

• Відповіді на запитання щодо умов програми та оформлення заявки на отримання мікрогранту можна отримати також в телеграм-каналі Житомирської обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_Zhytomyr або за телефоном «гарячої» лінії 063-214-41-75.

Нагадаємо, в період першої хвилі дії урядової програми «єРобота» (з 1 по 10 липня 2022 року) від жителів Житомирської області надійшло 95 заяв для отримання мікрогрантів, 25 з яких після трьох етапів перевірки й захисту бізнес-ідей були підтримані Державним центром зайнятості. Загальна сума перших грантів склала понад 5,6 млн грн. Учасники програми задекларували створення 55 нових робочих місць. За результатами розгляду заяв ІІ хвилі (поданих учасниками урядової програми з 11 по 24 липня 2022 року) 11 жителів Житомирської області отримали позитивні рішення щодо надання мікрогрантів на власний бізнес. Вони задекларували створення загалом 45 нових робочих місць.

Як повідомляв , Ощадбанк» 1 липня 2022 року розпочав приймання заявок українців для отримання мікрогрантів до 250 тис. грн на новий бізнес або розвиток діючого бізнесу. Згодом Мінекономіки роз’яснили, кому видають мікрогранти від держави і на що їх можна використати. 26 серпня Мінекономіки інформувало, що реалізація урядових грантових програм проєкту «єРобота» дасть можливість створити в Україні понад 300 тисяч нових робочих місць. Гранти на розвиток бізнесу отримають майже 900 українців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бізнес грант мікрогрант єРобота робоче місце центр зайнятості  
Матеріали по темі