Фоторепортаж

Як за рік змінився сквер у Житомирі на Путятинському майдані. Фоторепортаж

14 September 2022, 14:53

Сквер на майдані Путятинському - популярне серед житомирян місце для проведення дозвілля. Навіть у дощовій першій половині дня 14 вересня тут досить людно - на лавках під деревами сидять люди, а на оновленому дитячому майданчику граються діти.

У 2020 році тут було дуже чисто, стояло багато смітників, але нараховувалося лише п’ять лавок, частина з яких була поламана. Також тоді тут зустрічалося чимало мам із дітьми, а от дитячих розваг у сквері не було.

У 2021 році Управління капітального будівництва Житомирської міської ради оголосило тендер на реконструкцію території благоустрою скверу біля пам’ятника жертвам Голодомору, що розташований на майдані Путятинському. Очікувана вартість закупівлі становила 4,9 млн грн. Депутати з виборчого округу №4 спрямували 4 млн грн на реконструкцію скверу на майдані Путятинському, біля пам’ятника «Скорботний янгол».

16 липня 2021 року управління капітального будівництва уклало угоду на 4,6 млн грн з ТОВ «АртХаус». 19 липня 2021 року розпочали реконструкцію скверу.

У жовтні 2021 року роботи з благоустрою скверу вже закінчили, лишалося лише озеленення території.

На сьогодні сквер так і лишається популярним серед матусь з маленькими дітьми, також є місцем відпочинку для студентів та пенсіонерів. Тут дуже чисто, достатньо смітників та лавок. Дитячий майданчик, не зважаючи на активну експлуатацію, у гарному стані. Лавки цілі та чисті. На території встановлені камери та ведеться відеоспостереження.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі завершили реконструкцію скверу на майдані Путятинському та 26 жовтня 2021 року на позачерговому засіданні міськвиконкому ухвалили рішення про передачу виконаних робіт на баланс КП «Зеленбуд».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер реконструкція Скорботний янгол 
Матеріали по темі