Новини компаній

5 корисних порад, як вибрати якісний лінолеум

15 September 2022, 09:54

Універсальне підлогове покриття, яке можна використовувати у квартирі, заміському будинку, офісі та інших приміщеннях в залежності від типу матеріалу (побутове, напівкомерційне, комерційне). Лінолеум має високі декоративні якості, відносно довгий термін експлуатації та приємну ціну. Це безпечний матеріал, який варто купити, якщо ви хочете отримати красиву та зносостійкі підлогу. Перед походом в будівельний магазин, радимо ознайомитися з п’ятіркою корисних порад, щоб не прогадати та вибрати якісний лінолеум.

Порада №1. Вибирайте лінолеум з оптимальною зносостійкістю

Зносостійкість — важливий критерій при виборі якісного лінолеуму. Саме цей показник характеризує здатність матеріалу витримувати навантаження та зберігати міцність.

Сам по собі лінолеум — гнучкий матеріал, який боїться механічного впливу (підбори, гострі ніжки меблів та ін.). Тому якщо ви вирішили купити це підлогове покриття зверніть особливу увагу на правила його експлуатації.

Виділяють чотири рівні зносостійкості лінолеуму: I, II, III, IV. Чим вищий рівень, тим стійкішим є матеріал.

Для кухні та передпокою вибирайте покриття з високим показником, адже в цих кімнатах підлога має бути міцна. А от для спальні досить лінолеуму I рівня зносостійкості.

Порада № 2. Вивчайте додаткові характеристики

Якими ще характеристиками повинен володіти якісний лінолеум? По-перше, теплоізоляція. На відміну від ламінату, ПВХ-покриття не потребує додаткової підложки для утеплення.

По-друге, звукоізоляційні особливості. Щільніше покриття буде створювати звуки при ходьбі, але в якісному лінолеумі вони мінімізовані.

Особливу увагу звертайте на антистатичність та негорючість. Такі матеріали не тільки важкозаймисті, але й виділяють набагато менше токсинів під час горіння.

Порада №1. Враховуйте дизайн покриття

Побутовий лінолеум вражає різноманіттям кольорів, фактур, текстур, візерунків. Завдяки сучасним технологіям ПВХ-покриття вдало імітує деревину, плитку та види підлоги.

Якщо ви робите ремонт та не знаєте, який дизайн лінолеуму вибрати, купуйте класичний варіант — під натуральне дерево теплих відтінків. Для дитячої можна підібрати лінолеум з яскравими елементами. На кухню підійде лінолеум у вигляді керамічної плитки.

Пам’ятайте основне правило, світлі відтінки візуально розширюють простір, а темні — зменшують.

Порада №4. Купуйте у перевіреного виробника

Не пошкодуйте свого часу та детально вивчіть пропозиції на ринку, щоб потім не пошкодувати про вибір. Зрівнюйте характеристики, ціни, читайте відгуки. Не соромтесь написати виробнику та уточнити деталі.

Вибирайте перевіреного виробника, навіть якщо є варіанти дешевше. Краще купити один раз якісне підлогове покриття, ніж через місяць знову робити ремонт.

Порада №5. Завжди беріть з запасом

Обов’язково купуйте лінолеуму більше, ніж потрібно для ремонту. Особливо, якщо ви укладаєте підлогу вперше.

Враховуйте, що у фігурних приміщеннях пласт потрібно підрізати. В майбутнього у вас буде ідентичний відрізок матеріалу, щоб залатати пошкодження.

Який лінолеум вибрати залежить тільки від ваших бажань та можливостей. Але обов’язково використовуйте при покупці названі поради, щоб підібрати ідеальний варіант, який прослужить не один рік.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лінолеум 
Матеріали по темі