Влада

Влада Житомира спростила процедуру виплати 100 тис. грн з міського бюджету родинам загиблих захисників

15 September 2022, 12:06

Влада Житомира внесла зміни в рішення, яким виплачується одноразова матеріальна допомога родинам загиблих захисників.

Рішення ухвалили на позачерговому засіданні міськвиконкому 15 вересня 2022 року.

«Пропонується внести зміни в положення про надання адресних соціальних матеріальних допомог, а саме стосовно того, що допомога членам родин загиблих захисників і захисниць України, яка виплачується міською радою в розмірі 100 тисяч гривень, відтепер буде виплачуватися не за клопотанням військової частини, а за клопотанням міського Центру соціальних служб у зв’язку з тим, що військові частини знаходяться в зоні активних бойових дій і досить складно і довготривало отримати клопотання про призначення цієї виплати», - пояснила директорка департаменту соціальної політики Вікторія Краснопір.

Мер Житомира Сергій Сухомлин уточнив, що 100 тис. грн – це тимчасова підтримка сімей загиблих захисників до того, як вони отримають виплати від держави.

«З житомирськими частинами у нас немає проблем отримати цей лист, але дуже багато житомирян проходять службу в підрозділах різних частин, які в Харківській області, в Херсонській, під Бахмутом, на передовій. Зрозуміло, що командиру, у якого бій іде, точно немає часу займатися цими листами. Тому спрощуємо положення, щоб ми могли своєчасно робити ці виплати», - сказав Сергій Сухомлин.

Він зауважив, що в Житомирі є декілька сімей, які по два-три місяці не можуть отримати листи від командирів частин для виплати матеріальної допомоги від міської влади.

«Вони точно не мають бути заручниками такої ситуації», - наголосив мер.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 31 травня 2022 року депутати проголосували за виділення коштів на одноразову виплату в розмірі 100 тис. грн сім’ям загиблих захисників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком виплата загиблий захисник Краснопір матеріальна допомога Сухомлин 
Матеріали по темі