Події

Житомирянка влаштувала шопінг зі знайденою банківською карткою пенсіонера: витратила близько 10 тис. грн

16 September 2022, 10:41

Днями слідчі Житомирського районного управління поліції закінчили розслідування крадіжки грошових коштів з чужого рахунку. 43-річна житомирянка влаштувала шопінг за допомогою знайденої банківської картки 64-річного пенсіонера.

Про це 16 вересня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Днями до поліції звернувся 64-річний житомирянин з повідомленням про крадіжку. Чоловік розповів, що напередодні втратив свою банківську картку, а коли звернувся до фінансової установи для її відновлення, дізнався, що рахунок спустошено. Оперативники Житомирського РУП встановили місця розрахунку банківською карткою, переглянули записи камер відеоспостереження та встановили, що до крадіжки грошей може бути причетною 43-річна жителька обласного центру», - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі поліції розповідають, що жінка знайшла банківську картку неподалік одного з терміналів самообслуговування у середмісті та вирішила скористатися нею у власних цілях. За допомогою безконтактного способу розрахунку вона протягом трьох днів витрачала чужі кошти у магазинах міста. Після спустошення рахунку, жінка просто викинула банківську картку. Такі закупи незнайомки вартували потерпілому близько 10 тисяч гривень.

Місцеперебування жінки встановлено та нині вона пояснює мотиви своїх дій слідчим.

Попередня кваліфікація цього діяння – ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Правоохоронці нагадують: зважаючи на вчинення злочину в умовах воєнного або надзвичайного стану, винній особі може загрожувати позбавлення волі терміном від 5 до 8 років.

Нагадаємо, у Житомирі 14 вересня за допомогою відеокамер житомирські патрульні «вичислили» двох чоловіків, які пішли скуповуватися з викраденою карткою, крадіїв затримали.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці липня 2022 року пресслужба ГУНП у Житомирській області розповідала про 30-річну житомирянка, яка знайшла чужу карту з пін-кодом та відправилася на шопінг. Жінка встигла витратити з чужої картки 14 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: банківська картка крадіжка картка 
Матеріали по темі