Економіка

Український ветеранський фонд запустив конкурсну програму макрофінансування бізнесу ветеранів та членів їхніх родин

16 September 2022, 16:07

Український ветеранський фонд, що діє при Мінветеранів, запустив конкурсну програму макрофінансування #Варто.

Про це 16 вересня повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів.

Ветерани, члени їхніх родин та сім’ї полеглих Захисників і Захисниць можуть отримати від 500 тисяч до мільйона гривень на розвиток бізнесу.

«Багато наших ветеранів ще до повномасштабного вторгнення повернулися до цивільного життя, стали підприємцями, почали розвивати власну справу. Зараз економіка країни потребує підтримки з усіх боків, це стосується і ветеранського підприємництва. Тому ми відкрили спеціальну програму, за якою ветерани, члени їхніх родин, члени сімей загиблих Захисників і Захисниць, які є фізичними особами-підприємцями, можуть отримати від 500 тисяч до мільйона гривень на розвиток власної справи. Також скористатися такою можливість можуть юридичні особи, зареєстровані не пізніше ніж за два роки до отримання фінансової підтримки, засновниками яких є ветерани або члени сімей полеглих воїнів», - розповіла міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Міністерка наголосила, що всі заявки будуть проходити технічний відбір, після чого відбудеться оцінювання проєктів експертами. Подача заявок триває до 5 жовтня, а наприкінці місяця будуть оголошені переможці конкурсу. Перші транші можна буде отримати вже до кінця цього року.

«Ми розраховуємо, що завдяки цим коштам будуть розширені сфери виробництва у різних галузях, зокрема тих, що працюють на оборону. Ми хочемо, щоб завдяки цим коштам працевлаштувалося більше людей, які вироблятимуть якісну продукцію, платитимуть податки, розвиватимуть економіку. Разом відновлюємо економіку країни і працюємо на перемогу!», – закликала міністр у справах ветеранів України.

Умови конкурсу, а також перелік необхідних документів дивіться тут

Нагадаємо, з 1 липня по 21 серпня жителі Житомирської області подали 261 заяву для отримання мікрогранту на створення або розвиток бізнесу в рамках державної програми «єРобота», позитивні рішення щодо надання фінансування для реалізації своїх бізнес-проєктів отримали 46 подавачів на загальну суму грантів 10,6 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 21 червня 2022 року під час засідання Уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що українці, які хочуть запустити новий бізнес, зможуть отримати безповоротні гранти до 250 тис. грн в межах нової урядової програми «єРобота». «Ощадбанк» 1 липня 2022 року розпочав приймання заявок українців для отримання мікрогрантів до 250 тис. грн на новий бізнес або розвиток діючого бізнесу. Згодом Мінекономіки роз’яснили, кому видають мікрогранти від держави і на що їх можна використати. 26 серпня Мінекономіки інформувало, що реалізація урядових грантових програм проєкту «єРобота» дасть можливість створити в Україні понад 300 тисяч нових робочих місць. Гранти на розвиток бізнесу отримають майже 900 українців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бізнес ветеран Мінветеранів грант Лапутіна  
Матеріали по темі