Влада

Естонське місто Нарва хоче виділити Житомирській області допомогу на майже 16 тисяч євро

17 September 2022, 15:24

Міська рада естонського міста Нарва на черговому засіданні 22 вересня розгляне пропозицію виділити з міського бюджету 15 778 євро на придбання допомоги Україні.

Про це 17 вересня повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Postimees.

«Ініціатором збору допомоги ще в червні виступив Союз міст та волостей Естонії, який обговорив це питання у зв’язку «як і з поточною ситуацією, так і повоєнним відновленням України». Зазначається, що допомога буде спрямована безпосередньо для Житомирської області і буде не фінансовою, а у формі необхідних товарів – по можливості транспортних засобів. Спершу планувалося, що Нарва виділить на допомогу 70% від свого членського внеску в Союз міст та волостей Естонії за 2022 рік, але з урахування відмінностей у самоврядуванні Нарві запропонували виділити лише 40% – це 15 778 євро», - пише видання.

Нарвська міська рада повідомила, що для підтримки ініціативи Союзу міст і волостей з надання допомоги Україні необхідно буде передбачити названу суму в додатковому бюджеті на 2022 рік.

Як повідомляв Житомир.info, Естонія стала першою країною, яка взялася допомогти Житомирщині з ліквідацією наслідків ворожих обстрілів, її Урядова комісія на початку травня 2022 року розпочала свою роботу в області з визначення об’єктів, відбудову яких вони профінансують. В липні з’явилася інформація, що влада Естонії збирається побудувати модульний дитячий садок в місті Овруч Житомирської області, яке постраждало від російських бомбардувань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Естонія бюджет Нарва відбудова  
Матеріали по темі