Здоров'я

За тиждень захворюваність на COVID-19 в області зросла ще на 68%, в Житомирі за добу госпіталізували понад 20 пацієнтів

19 September 2022, 13:26

Упродовж тижня з 12 по 18 вересня в Житомирській області зареєстрували 2175 випадків захворювання на коронавірус – на 68% більше, ніж за попередній тиждень.

Дані щодо поширення коронавірусної хвороби в Житомирській області за період з 12 по 18 вересня 2022 року надала Державна установа «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я».

«Захворюваність COVID-19 в Житомирській області щотижня продовжує зростати. За звітний тиждень (12.09.2022-18.09.2022) зареєстровано 2175 випадків захворювання, показник 181,0 на 100 тис. населення: відбулось зростання на 68%. Станом на 19.09.2022р. кількість активних хворих COVID-19 – 3197 осіб, показник 266,1», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для підтвердження діагнозу COVID-19 медичними працівниками використовуються і швидкі тести на визначення антигену SARS-CoV-2, і метод ПЛР.

«Кількість зразків біоматеріалу, що доставляється до вірусологічної лабораторії обласного центру для проведення ПЛР-досліджень та підтвердження діагнозу, постійно збільшується. Показник позитивних результатів ПЛР-досліджень за минулий тиждень залишається досить високим (46%) та свідчить про ускладнення епідемічної ситуації», – констатують в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Випадки реєструвались по всій території області. Найвищі рівні захворюваності спостерігаються в м. Бердичеві (показник 378,8) та Андрушівському районі (337,4). Перевищують середньообласний показники захворюваності на Бердичівщині, Ємільчинщині, Коростишівщині, Олевщині, Попільняншині, а також у Житомирі та районі.

За даними ДУ «ЦГЗ МОЗ України», за минулий тиждень в країні відбувся ріст захворюваності в порівнянні з попереднім тижнем на 53,7%.

Основні показники серед осіб з COVID-19 з початку пандемії в області:

Зазначимо, що 19 вересня пресслужба міської ради надала інформацію про ситуацію з коронавірусом у лікарнях, розташованих у Житомирі та передмісті.

«За минулу добу кількість госпіталізованих – 22. В стаціонарах лікарень знаходиться на лікуванні – 85 пацієнтів. Померли – 2 пацієнти», – повідомляють у міськраді.

Відповідно до інфографіки, оприлюдненої пресслужбою міськради, летальні випадки, спричинені COVID-19, були зафіксовані у міській лікарні №1.

Інфографіка з Facebook-сторінки Житомирської міської ради

Зауважимо, що у Державній установі «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я» в коментарі Житомир.info розповіли, що станом на ранок 19 вересня ще не було результатів ПЛР-досліджень біоматеріалів, відібраних у двох пацієнтів, які померли в міській лікарні №1. Отже, стверджувати, що хворі померли саме від коронавірусної інфекції, зарано. Відомо також, що обидва померлі мали тяжкі захворювання: один пацієнт переніс інсульт, інший мав онкозахворювання.

Нагадаємо, 18 вересня 2022 року у Департаменті охорони здоров'я Житомирської ОВА розповідали, що в лікарнях Житомирської області на стаціонарах перебувають 214 хворих на коронавірус.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж тижня з 5 по 11 вересня 2022 року в Житомирській області зареєстрували 1295 випадків захворювання на коронавірус – майже на 60% більше, ніж за попередній тиждень. 11% хворих знаходилися на стаціонарному лікуванні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 летальний випадок смерть ПЛР тест лабораторний центр ОЛЦ  
Матеріали по темі