Події

У місті Житомирської області правоохоронці зупинили нетверезого водія: намагався «залагодити питання» за 10 тис. грн

21 September 2022, 12:00

У місті Коростишеві 20 вересня близько 10:30 поліцейські зупинили для перевірки автомобіль «Volkswagen Touareg» під керуванням нетверезого 57-річного місцевого жителя. Після відповідного обстеження поліцейські зафіксували його стан сп’яніння (0,87 проміле). Аби уникнути адмінвідповідальності, він намагався відкупитися і запропонував 10 тис. грн.

Про це 21 вересня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«20 вересня близько 10:30 на одній з вулиць м. Коростишева поліцейські зупинили для перевірки автомобіль «Volkswagen Touareg» під керуванням 57-річного місцевого жителя. Під час спілкування з водієм поліцейські запідозрили, що той перебуває у нетверезому стані. Відтак запропонували чоловікові пройти відповідне обстеження, у результаті якого зафіксували його стан сп’яніння (0,87 проміле)», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у пресслужбі ГУНП, поліцейські повідомили, що відповідно до чинного законодавства відносно нього будуть складені матеріали про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП. Аби уникнути відповідальності за таке діяння, водій автомобіля запропонував правоохоронцям «залагодити питання» за винагороду в сумі 10 тисяч гривень», - зазначають у пресслужбі ГУНП.

Тож на місце події прибула слідчо-оперативна група відділу поліції №2 (м. Коростишів) Житомирського РУП, працівники якої задокументували факт пропозиції хабаря та вилучили свідчення протиправного діяння.

Попередня правова кваліфікація події - ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються штрафом від 1000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням чи позбавленням волі на строк від 2 до 4 років.

Нагадаємо, 3 вересня поліцейські отримали повідомлення про те, що в селі Рея Бердичівського району автомобілем ВАЗ керує нетверезий водій. Екіпаж виїхав на місце та пересвідчився, що 19-річний керманич дійсно був п’яним. Аби уникнути адмінвідповідальності, хлопець вирішив «порішати на місці» та запропонував хабар інспекторам сектору реагування патрульної поліції Бердичівського райвідділу. Пропозицію неправомірної вигоди задокументували. Тож тепер, окрім адміністративної, юнак понесе і кримінальну відповідальність.

Як повідомляв Житомир.info, 19 серпня 2022 року в селі Волосівка Вільшанської громади Житомирської області поліцейські зупинили керманича автомобіля Volkswagen Touareg за порушення Правил дорожнього руху. До того ж, виявили, що у водія відсутній реєстраційний документ на авто, а сам він має ознаки сп'яніння. Розлючений своїм викриттям, чоловік повівся агресивно і жбурнув правоохоронцям 22,5 тис. гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водій нетверезий водій сп’яніння п’яний водій хабар 
Матеріали по темі