Події

Житомирянина судитимуть за розповсюдження руzzкопропагандистської літератури

22 September 2022, 18:18

У Житомирі судитимуть місцевого жителя, який збував руzzкопропагандистську літературу у магазині цивільної дружини.

Про це 22 вересня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Прокурорами Житомирської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом зберігання творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, національну та релігійну нетерпимість, з метою збуту (ч. 1 ст. 300 КК України). Слідством установлено, що 43-річний житель Житомира протягом лютого-липня цього року займався незаконною діяльністю, пов’язаною із збутом забороненої в Україні літератури, яка пропагує вчинення терористичних актів та ліквідацію незалежності України. Обвинувачений, маючи у своїй бібліотеці декілька примірників книги В. Істархова «Удар русских богов» (видання 1997 та 2007 років), перевіз їх до букіністичного магазину своєї цивільної дружини, аби продати. До того ж широко афішував продаж руzzкопропагандистської літератури в інтернет-мережі, розмістивши на сайті крафтових виробів відповідне оголошення», - йдеться у повідомленні.

За висновком судово-мистецтвознавчої експертизи, вилучені з магазину книги пропагують культ насильства і жорстокості та включені до списку «Перелік книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини», затвердженого наказом Держкомтелерадіо від 09.07.2021.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, за процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури, проводило Житомирське райуправління поліції.

У разі доведення винуватості особі загрожує таке покарання: штраф (від 17 до 68 тис. грн) або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, у Житомирі з бібліотечних фондів вилучають пропагандистську російську літературу: книжки, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності нашої держави, пропаганду насильства, а також автори, яких публічно підтримали агресію росії проти України.

Як повідомляв Житомир.info, 5 травня 2022 року Міністерство культури та інформаційної політики України повідомило, що з українських бібліотек вилучать пропагандистську російську літературу та замінять її якісною україномовною.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура пропаганда книжка література  
Матеріали по темі