Місто

Як житомирські комунальники врятували «Нептуни», «Стугни» та «Корсари» для ЗСУ

23 September 2022, 14:46

У перший день вторгнення росіян на території Житомирської області виникла потреба перевести боєприпаси зі складів, де вони зберігалися. Про це розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин. Ризикнути задля обороноздатності держави визвалися житомирські комунальники. Своїм вчинком вони вкотре довели – герої серед нас.

Ще у травні чоловіків нагородили відзнаками «За заслуги перед Житомиром» III ступеня, задля безпеки тоді цього не розголошували. Таких поїздок було кілька.

«Третя, четверта, п’ята поїздка фактично були, коли бомбили. Були й ракетні удари по цих складах. Загалом було вивезено приблизно на 100 млн доларів», – говорить Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


Зі складів вивозили боєприпаси, які були вкрай необхідні для боротьби з окупантом.

«Всі ті кадри, які ви бачили у перші тижні, коли «Стугна» підбиває танк або «Корсар» – це всі ракети, які були вивезені. І крейсер «Москва» ракетами «Нептун», – зазначив мер.

Чоловіки в один голос кажуть: попри страх та ракети у небі, знали, що роботу треба виконати.

«Виконували свою роботу. Страшно було, коли невідомо куди влучить, бо був момент, що летіло над головою. А ще злість розпирала на росію та путіна», – ділиться працівник КП «Житомирводоканал» Анатолій Голомах.

Аби вдома не хвилювалися, про своє спецзавдання вони нікому не розповідали.

«Казали, що веземо труби та засувки, і все», – говорить працівник КП «Житомирводоканал» Віктор Сокирко.

«Мої не знали, бо я йшов на роботу та не казав, де буду та що буду робити», – розповідає працівник КП «Житомиртеплокомуненерго» Антон Сорочинський.

Нині тяжку дорогу та все, що їх спіткало, пригадують з усмішкою.

«Коли ми приїхали вантажити, а всі – в розсипну, бо попередили, що будуть бомбити. Ми у ліс бігли. Бігли-бігли, а коли зупинилися, нам кажуть: який сенс – якщо тут гепне, в радіусі 3 км все вигорить», – пригадує працівник КП «Житомирводоканал» Анатолій Голомах.

Зазначимо, що Віктор Сокирко отримав медаль «За сприяння Збройним Силам України» з рук міністра оборони Олексія Резніка.

Ця історія про трьох мужніх чоловіків ще раз доводить, що кожен може зробити свій внесок у нашу перемогу.

Як повідомляв Житомир.info, 12 вересня 2022 року в Житомирі Олексій Резніков вручав відомчі відзнаки Міністерства оборони.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: комунальник війна водоканал теплокомуненерго  
Матеріали по темі