Фоторепортаж

Щоденні кількагодинні репетиції, балетні та хорові класи: Житомирський драмтеатр готується до відкриття сезону. Фоторепортаж

23 September 2022, 15:31

Житомирський обласний академічний музично-драматичний театр анонсував відкриття 79 театрального сезону, 1 жовтня о 19:00 він розпочнеться драмою «Украдене щастя».

Житомир.info вирішив дізнатися, як готуються актори до відкриття сезону.

Режисер, актор, заслужений діяч мистецтв України Петро Авраменко розповідає, що сезон цьогоріч непростий, частина акторів служить у лавах ЗСУ, частина з сімейних обставин залишила театр, тому готові вистави у репертуарі доводиться ставити заново через ввід нових акторів.

«У нас надзвичайно складний репертуар з позиції як характерів та образів, так і оформлення, музики. Але ми зуміли створити повноцінний репертуар театру навіть при тому, що у нас частина акторів в ЗСУ, частина - виїхали. Відкриття сезону буде і для дітей, і для дорослих. На юних глядачів чекатиме вистава «Фантастична Мері»», - говорить режисер.

Відкриватиме сезон вистава «Украдене щастя», яка цього року є ювілейною, адже її дають в театрі 10 рік поспіль.

«Саме з цією виставою ми брали участь у всеукраїнських і міжнародних фестивалях і завжди займали призові місця. Цьогоріч цю виставу ми присвячуємо актору нашого театру, який 10 років незмінно грав у ній. Сергій Артеменко зараз служить у ЗСУ і вперше він не буде грати Миколу, але вистава присвячується йому», - говорить головний режисер театру, заслужений діяч мистецтв України Наталія Тімошкіна.

Актори посилено готуються до нового сезону, зараз їх графік ненормований. А поки актори репетирують, займаються у балетному та хоровому класах, на сцені вже монтують декорації та працюють ті люди, яких глядачі не бачать в залі, проте усі разом вони створюють мистецтво.

Нагадаємо, з 28 квітня Житомирський академічний музично-драматичний театр ім. Івана Кочерги відновив свою роботу. Перші за період війни спектаклі були благодійними.

Як працює житомирський драмтеатр під час війни, дивіться у відеосюжеті від 15 квітня 2022 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: драмтеатр відкриття сезону вистава 
Матеріали по темі