Події

У Бердичеві ще одному заступнику мера повідомили про підозру за участь у привласненні дизпалива під час воєнного стану

27 September 2022, 12:43

У Бердичеві правоохоронці оголосили про підозру ще одному посадовцю міської ради через розтрату палива на мільйони гривень бюджетних коштів під час воєнного стану.

Про це 27 вересня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Днями слідчі Бердичівського райвідділу поліції ГУНП спільно з оперативниками УСБУ в області під процесуальним керівництвом окружної прокуратури оголосили про підозру ще одному посадовцю міськради. Правоохоронці викрили його причетність до схеми нецільового використання бензину, дизпалива і скрапленого газу територіальної громади у період воєнного стану», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що в ході досудового розслідування встановлено, що пальне для забезпечення нормальної життєдіяльності громади було передано на підставі відповідного рішенням Ради оборони Житомирської області у березні 2022 – понад 82 тонн дизельного палива поповнили відповідні територіальні резерви.

Однак, як встановили слідчі, подальші акти приймання-передачі матеріальних цінностей та договори зберігання мали фіктивний характер. Паливо було завезено на третє підприємство без укладання жодних офіційних документів і ним розпоряджались на власний розсуд посадовці міськради та керівник комунальної служби.

Відтак у ході досудового розслідування виявлено нестачу бензину, дизельного палива та скрапленого газу вартістю майже 3 мільйони гривень, тобто Бердичівській територіальній громаді нанесено збитків в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану.

За таких обставин викритому у злочинній змові та махінаціях службовцеві оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ. Розслідування триває.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури уточнює, що особою, якій повідомили про підозру, є ще один заступник Бердичівського міського голови.

«За процесуального керівництва прокурорів Бердичівської окружної прокуратури, на підставі зібраних слідством доказів, заступнику міського голови повідомлено про підозру у привласненні чужого майна, за попередньою змовою групою осіб, шляхом зловживання службовим становищем, в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України)», – пише пресслужба прокуратури.

Слідством установлено, що посадовець міськради причетний до недостачі понад 82 тонн пального на загальну суму майже 3 млн грн, переданого як матеріальний резерв у період воєнного стану на баланс комунального підприємства.

Нагадаємо, у Бердичеві правоохоронці викрили розтрату палива на 1 млн грн бюджетних коштів під час воєнного стану: 18 серпня 2022 року слідчі Бердичівського райвідділу поліції ГУНП спільно з оперативниками УСБУ в області під процесуальним керівництвом окружної прокуратури оголосили про підозру першому заступнику мера Бердичева Артему Азізову та керівникові однієї з комунальних служб міста.

25 серпня суд обрав запобіжний захід першому заступнику мера Бердичева Артему Азізову, якого підозрюють в продажу 32 тонн дизпалива, що мали знаходитися на зберіганні як матеріальний резерв під час воєнного стану. До підозрюваного застосували запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дизпаливо розтрата Бердичів прокуратура поліція  
Матеріали по темі