Місто

Мер просить житомирян допомогти з матеріалами для буржуйок: вони необхідні для військових, тероборони та прикордонників

27 September 2022, 13:32

У Житомирі планують виготовити 500 буржуйок, які необхідні військовим на передовій, теробороні та прикордонникам на кордоні, а також для резерву у місті. Для їх виготовлення використовують старі газові балони та труби, житомирян просять допомогти з цими матеріалами.

Про це 27 вересня закликає на своїй Facebook-сторінці Сергій Сухомлин.

«Нам потрібно в найкоротший термін виготовити 500 буржуйок. Для цього задіяли наші комунальні підприємства: ТТУ, УАШ, Водоканал, Теплокомуненерго, також — житомирські заклади профтехосвіти. У них є можливості виготовляти такі печі. Попереду зима, ми всі чуємо про масову мобілізацію в росії. Ворог робитиме все, щоб затягнути цю війну. До того ж, незрозуміло, яка ситуація буде з боку білорусі. Тому маємо бути готовими до найгірших сценаріїв і ці буржуйки нам дуже потрібні», - зауважує міський голова.

Сергій Сухомлин додає, що вони перш за все необхідні військовим на передовій, теробороні та прикордонникам на кордоні. Також — треба створити резерв у місті.

«Тому працюємо. Перше, що потрібно — матеріали. Якісну газову буржуйку можна зробити зі старих газових балонів. Тому ми звертаємось до всіх житомирян, у кого є старі газові балони: приносьте їх до депо ТТУ на Ольжича, 1. Також для виготовлення буржуйок використовуємо і старі труби, які Теплокомуненерго замінює на нові: у них нормальна товщина стінки, це хороший матеріал», - повідомляє мер Житомира.

У Житомирській міській раді зазначають, що одна з військових частин отримає частину печей вже сьогодні та наголошують, що всю партію буржуйок планують виготовити упродовж 2-3 тижнів.

Вживані газові балони можна привозити за адресою: вул. Ольжича, 1.

Контакти: +380 (93) 996 09 66

Нагадаємо, 26 вересня «Фонд громади Житомира» передав військовим 7 позашляховиків загальною вартістю 49 тис. євро, а працівники міськради купили квадрокоптер.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі з 8 вересня і до 9 жовтня триває благодійний онлайн-аукціон «Зігрій котика ЗСУ» серед лотів є зустрічі, речі та послуги. Мета організаторів БФ «Янголи Армії» та БФ «Справжні Українці» - зібрати 100 тисяч гривень на термоодяг для 1-го десантно-штурмового батальйону 95-ї ОДШБр.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військовий військовослужбовець прикордонник тероборона допомога Сухомлин буржуйка газовий балон  
Матеріали по темі