Місто

На виконкомі директори житомирських лікарень відзвітували про середню зарплату медиків та розповіли про харчування пацієнтів

30 September 2022, 12:30

Середня зарплата медсестер у житомирських міських лікарнях – близько 16 тис. грн, лікарі отримують у межах 25 тис. грн.

Про це 30 вересня йшлося на позачерговому засіданні виконкому Житомирської міської ради.

Так, на виконкомі затверджували зміни до фінансових планів КП «Лікарня №1», КП «Лікарня №2 ім. В.П.Павлусенка» на 2022 рік, а також заслуховували звіт про виконання показників фінплану КП «Дитяча лікарня імені В.Й.Башека».

Обговорюючи ці питання, міський голова Сергій Сухомлин просив доповідачів поінформувати присутніх щодо середніх зарплат медичного персоналу, а також акцентував на необхідності поліпшити харчування у лікарнях.

Директор КП «Лікарня №1» Володимир Мордюк, відповідаючи на запитання мера, розповів, що медсестрам очолюваного ним закладу щомісяця нараховують в середньому 16,5 тис. грн, лікарям – 24,5 тис. грн.

«Нарахована середня заробітна плата медичної сестри на сьогодні складає 16,5 тис. грн, лікаря – 24,5 тис. грн, молодшого (персоналу) – 8 800. Персонал задоволений», – доповів Володимир Мордюк.

Сергій Сухомлин прокоментував сказане так: «Ще щоб наші пацієнти були задоволені…». Також мер поцікавився питанням стосовно харчування у закладі.

«Наразі маємо запаси по харчуванню за деякими позиціями на пів року і більше. Щодо тих позицій, які швидко псуються, маємо запаси на півтора-два місяці. І постійно поповнюємо», – запевнив директор лікувального закладу.

Заступниця міського голови Світлана Ольшанська зауважила, що підприємство має фінансову можливість поліпшити харчування пацієнтів.

«Вам нічого не заважає, жодному комунальному підприємству, і за ті кошти, які ви отримали, все ж таки харчування довести до нормальної порції і нормальних інгредієнтів, аби люди отримували збалансоване харчування, враховуючи, що вони хворіють», – сказала Світлана Ольшанська.

Мер наголосив, що у період війни особливо важливо приділяти увагу харчуванню у лікувальних закладах.

«За пакетами кошти на харчування – недостатні, це копійки фактично. Але під час війни багато хто виїхав, немає рідних, тому харчуванню потрібно приділяти увагу», – каже Сергій Сухомлин.

Очільник КП «Лікарня № 1» запевняє, що в цьому плані у закладі все добре.

«Збільшили, покращили, наскільки це можливо. І за рахунок тих благодійних пожертвувань, які були на лікарні. Немає питань наразі», – запевняє Володимир Мордюк.

Далі звітував директор КП «Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка» Ігор Кухарук.

Мер, запитуючи про ситуацію з харчуванням, ще раз наголосив, що нині багато людей залишилися без допомоги рідних, тому важливо забезпечити хворих нормальною їжею.

«Є різні категорії. Бабуся, в якої рідні поїхали у Польщу, вони не можуть зараз їй тут допомагати, тому нам потрібно, щоб усі пацієнти були забезпечені нормальним харчуванням. І у вас є кошти. Вам ніхто не забороняє використовувати ці кошти на покращення харчування. Працюйте з благодійними фондами, слава Богу, їх зараз є велика кількість», – закликає Сергій Сухомлин.

Після того слово мав директор КП «Дитяча лікарня імені В.Й.Башека» Володимир Галайба. У діалозі з ним міський голова зазначив, що надходили скарги стосовно якості харчування у дитячій лікарні.

«Якщо по 1-й лікарні у нас, кажуть, скарг немає особливо, по 2-й є й подяки, то по дитячій є скарги на харчування», – зауважив Сухомлин.

Керівник КП виправдовувався.

«Ми проаналізували ці питання, які звертали увагу на харчування. У нас кошторис – 29 гривень на день, але в нас харчування різноманітне», – запевнив Галайба.

На це мер запитав: «Ви вважаєте, що дітей можна прогодувати на 29 гривень на день?».

Директор КП «Дитяча лікарня імені В.Й.Башека» погодився, що це неможливо, але, каже, докупили продуктів.

«Не можна. Ми додали вже: яловичини докупили 100 кг на цьому тижні, риби 30 кг, філе курей докупили 200 кг. Закуплена картопля, морква, буряк, цибуля, яких нам до кінця року вистачить: 2 тонни картоплі, моркви 300 кг, буряка, капусти 250 кг. І молочні продукти ми даємо кожен день», – каже Володимир Галайба.

Затим директор комунального підприємства розповів про середні зарплати.

«Середня зарплата медичної сестри – 16,6 тис. грн, лікаря – 25 тис. грн», – поінформував Галайба.

Насамкінець міський голова зазначив, що зарплати мають бути співвідносними з якістю надання медичної допомоги.

«Дивіться, ці зарплати повинні корелюватися з рівнем надання медичної допомоги. Бо якщо в 2-й лікарні трішки менші середні зарплати, але в них на харчування хворих – 80 грн у день. Тому тут будемо перевіряти, саме щодо якості надання послуг», – попередив мер.

Нагадаємо, 4 лютого 2022 року Житомир.info показував, чим годують маленьких пацієнтів у КП «Дитяча лікарня імені В.Й. Башека».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня №1 лікарня №2 дитяча лікарня  
Матеріали по темі