Місто

Учні житомирського ліцею відправили смаколики та теплі речі дітям в деокуповані Ізюм та Балаклію

5 October 2022, 17:46

Малюнки з побажаннями, карта України з блакитно-жовтих долоньок, продукти харчування, смаколики та теплі речі. Усе це невдовзі поїде на Схід. Для військових і дітей з Балаклії та Ізюму від школярів житомирського 30 ліцею.

«Коробки, пакети, які заповнені усім найнеобхіднішим для діток, які на даний момент мали б навчатися радіти життю і дитинству. Ми українці і разом ми непереможні. Ми маємо діяти разом», - розповідає заступниця директора з виховної роботи Житомирського міського ліцею №30 Наталія Яненко.

«Це для нас приємна і корисна звичка», - так реагує на чергову відправку допомоги одинадцятикласниця Діана. Тому що в ліцеї це не в дивину, починаючи з 2014 року.

«Ось такі акції я пам’ятаю з тих пір, коли я була маленькою. Коли іще початковою школою збирали печиво, солодощі. Немає маленьких добрих справ, неважливо коробка печива чи кілограм крупи - це все доставить дуже велику кількість радості тим, хто це все отримає», - каже учениця Житомирського міського ліцею №30 Діана.

А от організувала акцію «Діти для дітей» колишня випускниця ліцею, а нині й сама мама двох школярів - Аліна Підкаура. Дізнавшись від подруги-волонтерки про складну гуманітарну ситуацію, в якій опинилися діти на деокупованих територіях, не змогла лишитися осторонь.

«Діти, які зараз на визволених територіях без продуктів харчування, без світла, без тепла. Мені навіть важко уявити те, що довелося пережити тим дітям, сім’ям», - ділиться Аліна Підкаура.

І про це не варто замовчувати у розмові зі своїми дітьми, - переконана Аліна. Навпаки, потрібно говорити правду про війну, її наслідки та пояснювати, якою ціною виборюється незалежність країни.

«Коли діти допомагають дітям, з допомогою батьків - це важливий крок у вихованні наших дітей. Маємо дітям розповідати про те, що відбувалось і відбувається на окупованих та деокупованих територіях. Завдяки нашим воїнам люди зараз визволені. Ми маємо виховувати дітей, щоб вони не були байдужими до біди».

Війна змінила усіх, без поділу на дорослих чи дітей. Кожен цінує життя, дякує за прожитий день захисникам і мріє, аби якнайшвидше настав мир і перемога.

«Щоб закінчилась швидше війна і не вмирали наші воїни», - мріє учениця Житомирського міського ліцею №30 Настя.

«Якщо говорити про військових, то найбільше хочеться сказати дуже велике, людське дякую. За те, що сьогодні в стінах рідної школи я можу навчатись, бачити своїх однокласників, що сьогодні я маю можливість зранку прокинутись і розуміти, що я за спиною у тих людей, яким довіряю власне життя. Якщо говорити про тих дітей і людей, яким ця допомога прийде. Ті люди, які змогли пережити і не зламатися, не підкоритися, і дочекатися приходу наших прапорів, приходу наших військових - це ознака того, що ми єдині. Українець - це не просто слово, це душа», - додає учениця Діана.

Разом із одягом та продуктами харчування, ліцеїстам вдалось назбирати іще й близько 6 тис. грн, які також підуть на потреби військових та мешканців з деокупованих територій.

Нагадаємо, ветеран АТО з Житомира йде пішки від Одеси до Яремче задля благодійної мети – збору коштів на два пікапи та мікроавтобус для військових. Чоловік взявся долати маршрут протяжністю у 800 тисяч метрів з прапором та милицями, адже ходить на протезі, бо ж ліву ногу втратив у 2014 році, в бою під Луганськом. Втім, ані це, ані що інше, каже, не стане на заваді допомоги побратимам.

Як повідомляв Житомир.info, 2 вересня 2022 року на позачерговій сесії Житомирської міської ради депутати проголосували за перейменування закладів загальної освіти – тепер усі житомирські школи стануть ліцеями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: допомога дитина Ізюм Балаклія 
Матеріали по темі