Фоторепортаж

З усмішками і позитивними емоціями - як у Житомирі діти та молодь з інвалідністю печуть солодощі для поранених військових. Фоторепортаж

6 October 2022, 12:39

У Житомирі діти та молодь з інвалідністю на заняттях у соціальній майстерні печуть печиво, булочки, рогалики та іншу випічку для бійців, які перебувають у військових шпиталях.

Невеликими групами, під керівництвом спеціалістів з соціальної реабілітації діти та молодь упродовж двох годин працюють з тістом. Юні пекарі вкладають у свої вироби усі найкращі емоції та весь час усміхаються. Кажуть, що раді допомогти тим, хто допомагає нам.

«Робота з тістом важлива для розвитку дрібної моторики. Ми слідкуємо за подіями у нашій країні, теж хочемо бути корисними і допомагати ЗСУ чим можемо. Зараз - це спекти щось смачне, солодке для наших військових поранених на шпиталь. Ми дбаємо про них, молимося за них і хочемо передати їм частинку нашого тепла. Про кількість спечених виробів я сказати не можу, ми не рахували, але це точно було більше 10 кілограмів», - розповіла засновниця благодійного фонду «Волонтери без кордонів» та соціальної майстерні «Скринька можливостей» Олена Гончаренко

Допоки одні вчаться замішувати, розкочувати та формувати вироби з тіста, інші займаються різноманітними формами реабілітації, одна з яких – арттерапія. Виготовлені під час арттерапії малюнки та поробки молодь з дітьми вкладають у посилки зі смаколиками для поранених захисників.

Нагадаємо, 5 жовтня учні житомирського 30 ліцею зібрали смаколики та теплі речі для військових та дітей в деокуповані Ізюм та Балаклію.

Як повідомляв Житомир.info 15 серпня 2022 року, у Житомирі запрацював центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Лелека», який евакуювався з Попасної, що на Луганщині.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: соціальна майстерня інвалідність військовий допомога 
Матеріали по темі