Події

Суд оштрафував житомирянина, який під час конфлікту у маршрутці вдарив ножем іншого пасажира

6 October 2022, 14:40

У Житомирі суд розглядав справу про конфлікт між пасажирами однієї з міських маршруток, під час якого чоловік застосував до опонента ніж. Тілесні ушкодження виявилися легкими, тож агресивний пасажир відбувся штрафом.

Вирок щодо вказаної кримінальної справи за ч. 1 ст. 125 КК України (Умисне легке тілесне ушкодження) Корольовський районний суд м. Житомира виніс 22 вересня 2022 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень вирок оприлюднили 24 вересня.

Сам інцидент трапився ввечері 12 вересня цього року в автобусі, що рухався за маршрутом № 10.

Обвинувачений – уродженець Житомира, раніше не судимий.

З матеріалів суду відомо, що близько 20-ї години 12 вересня обвинувачений перебував у маршрутці № 10, яка в той час рухалася вулицею Гонти, 68, де між ним та іншим пасажиром виникла словесна суперечка. Під час сварки на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин в обвинуваченого виник умисел, спрямований на спричинення тілесних ушкоджень опоненту.

Тож чоловік підійшов до пасажира, з яким поконфліктував, та, діставши з кишені предмет, ззовні схожий на ніж, наніс ним один удар в живіт опонента. Постраждалий отримав тілесні ушкодження у виді синця та садна по поверхні живота, які належать до категорії легких тілесних ушкоджень.

Скриншот з вироку Корольовського районного суду м. Житомира від 22.09.2022 року

З протоколу огляду місця події, який описаний у вироку, відомо, що конфлікт стався між пасажирами, які перебували у задній частині автобуса.

«На останньому раду виявлено 3 крісла. Зі слів присутнього при огляді ОСОБА_3, саме на задній частині автобуса, біля виходу між двома пасажирами стався конфлікт, в ході якого один з пасажирів наніс іншому один удар предметом, схожим на ніж, іншому. В салоні автобуса наявні 4 камери відеоспостереження», – йдеться у матеріалах суду.

А під час слідчого експерименту потерпілий розповів, що «невідомий чоловік ножем наніс йому удар в бік його живота, спричинив йому тілесні ушкодження, після чого намагався ще нанести удар, але він його відштовхнув від себе, після чого невідомий чоловік вибіг з автобуса».

Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого, суд не встановив. А пом’якшувальною обставиною стало щире каяття обвинуваченого.

Врешті, суд ухвалив: «ОСОБА_1 визнати винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 30 (тридцяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 510 (п`ятсот десять) грн».

Як повідомляв Житомир.info, 9 серпня 2022 року в одному з житомирських парків раптовий конфлікт між незнайомцями, який виник через банальне зауваження, закінчився сутичкою. У результаті 28-річний хлопець отримав ножові поранення, а його опонента розшукали оперативники кримінальної поліції Житомирського райуправління.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маршрутка маршрутка №10 автобус конфлікт сварка вирок суд  
Матеріали по темі