Місто

Волонтерський штаб Житомира пропонує розробити місцеву Програму розвитку волонтерства та запрошує на координаційну зустріч

6 October 2022, 18:45

Команда проєкту Ради Європи «Зміцнення громадської участі у демократичному процесі прийняття рішень в Україні» українського офісу Ради Європи провела робочу зустріч із Волонтерським штабом Житомира.

Про це Житомир.info 5 жовтня повідомили у Волонтерському штабі Житомира.

«Мета зустрічі – обговорити можливості впровадження Програми сприяння розвитку волонтерської діяльності в громадах України у місті Житомирі, оцінити потреби волонтерської спільноти для розвитку волонтерської діяльності, а також особливості самої Програми та її заходів», – йдеться у повідомленні.

За результатами зустрічі обидві сторони висловили зацікавленість розпочати роботу над розробкою та впровадженням такої програми в Житомирі.

«Розробка Програми сприяння розвитку волонтерської діяльності передбачає участь представників громадянського суспільства, експертів, волонтерів, науковців та представників місцевого самоврядування та всіх зацікавлених людей місцевої громади. Метою Програми є вирішення соціальних, гуманітарних і екологічних проблем через включення жителів до волонтерської діяльності в громаді та залучення гуманітарної та благодійної допомоги всеукраїнських і міжнародних волонтерських ініціатив для спільного вирішення місцевих проблем», – зауважують у Волонтерському штабі Житомира.

За словами керівника проєкту Ради Європи «Зміцнення громадської участі у демократичному процесі прийняття рішень в Україні» Володимира Кебало, однією із завдань Програми є зберегти та підтримати хвилю волонтерської активності та надати їй ще більшого потенціалу задля спільної та солідарної участі громадян у відбудові та реконструкції громад і регіонів, які постраждали від війни. Крім того, тісна взаємодія волонтерських спільнот, організацій громадянського суспільства та органів влади допоможе зміцнити взаємну довіру і співпрацю.

Перші програми сприяння розвитку волонтерської діяльності, розроблені в межах впровадження проєкту Ради Європи, вже ухвалені в окремих громадах України, до прикладу, у Брусилівській громаді Житомирської області, а також в обласному центрі – Івано-Франківську

Волонтерський штаб Житомира виступив з ініціативою об'єднати зусилля волонтерського руху Житомира, громадських активістів, науковців з органами місцевого самоврядування та напрацювати місцеву Програму сприяння волонтерській діяльності. Для цього ініціативна група планує провести координаційну зустріч.

Житомирян запрошують долучатися до обговорення та надсилати свої пропозиції на скриньку volunteers.zt.ua@gmail.com до 14 жовтня. Для участі у першій координаційній зустрічі необхідно заповнити гугл-анкету за посиланням https://cutt.ly/aByB6iM

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: волонтер волонтерство Волонтерський штаб Житомира  
Матеріали по темі