Влада

На сесії Житомирської облради будуть вирішувати питання меморандуму про переобладнання недобудови в Зарічанах під житло

7 October 2022, 10:41

На сесії Житомирської обласної ради хочуть затвердити текст Меморандуму про партнерство та співпрацю між облрадою, ОВА і Житомирською міською радою «щодо здійснення заходів з надання допомоги мешканцям регіону, які постраждали внаслідок воєнних дій на території України».

Відповідний проєкт рішення сесії 5 жовтня оприлюднили на сайті обласної ради.

Мова йде про тристоронній меморандум щодо партнерства та співпраці з переобладнання недобудови у Зарічанах під житло. За укладення цього меморандуму депутати Житомирської міської ради проголосували на сесії 2 вересня 2022 року. Тепер депутати обласної ради мають голосуванням уповноважити голову Житомирської обласної ради або особу, яка виконує його обов’язки, підписати Меморандуму про партнерство та співпрацю між Житомирською обласною радою, Житомирською обласною військовою (державною) адміністрацією і Житомирською міською радою.

«Метою Меморандуму є партнерство Сторін у проведення спільних заходів у сфері поліпшення якості життя та підтримки мешканців Житомирської міської територіальної громади, які постраждали від воєнних дій на території України, реалізації проєктів у рамках Програми з відновлення України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 15.12.2021 №1324 (зі змінами)», - зазначається у меморандумі.

Нагадаємо, під час голосування на сесії міської ради 2 вересня проєкт меморандуму доповнили, зазначивши, що не менш ніж 30% кварти мають отримати саме житомиряни, які мають статус ВПО, бо втратили житло через ворожі обстріли. За словами мера Житомира, реалізація проєкту з добудови та переобладнання гуртожитку в Зарічанах під житло для сімей коштуватиме не менш ніж 40 млн грн.

Скріншот з меморандуму

Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2017 року мер Житомира розповідав, що знайшли на балансі комунального підприємства «Житомирбудзамовник» недобудований гуртожиток в Зарічанах на 150 місць, який може допомогти з вирішенням житлового питання для молодих лікарів, педагогів чи учасників АТО. На засіданні міськвиконкому 20 червня 2018 року мер розповідав, що КП «Центр інвестицій» завершує розробку проєкту добудови цієї споруди під соціальне житло – 38 однокімнатних квартир для медичних працівників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада меморандум житло Зарічани недобудова 
Матеріали по темі