Влада

Прем’єр-міністр знову просить українців обмежити споживання електроенергії ввечері

11 October 2022, 17:04

Українці по всій країні 10 жовтня добровільно зменшили споживання електроенергії в середньому на 10%, сьогодні урядовці знову просять в години пік – з 17:00 до 23:00 не вмикати енергомісткі прилади.

Про це 11 жовтня о 14:55 повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Країна-терорист другий день поспіль продовжує масовану атаку на об’єкти енергетичної інфраструктури. Учора через ракетні обстріли було знеструмлено 3,9 тис. населених пунктів: міст, сіл, містечок. Уже зараз енергетикам та рятувальникам вдалося відновити електропостачання в більшості регіонів. У 3,8 тис. населених пунктів повернулося світло. Стабілізовано постачання електрики в західних областях, практично повністю заживлений Харків і Харківська область. Тривають відновлювальні роботи для забезпечення енергоживлення центральних регіонів та Києва. Їх планується завершити протягом кількох днів. Але росія не зупиняється у своїх спробах зруйнувати нашу енергетичну інфраструктуру. За даними ДСНС, цієї доби вже зафіксовано 33 обстріли. Ворог продовжує витрачати десятки ракет ціною в сотні мільйонів доларів на те, аби українці день-два побули без світла», - йдеться у повідомленні.

Глава Уряду наголошує, що ми єдині й ми вистоїмо.

«Вчора українці по всій країні, відгукнувшись на заклик, добровільно зменшили споживання електроенергії в середньому на 10%. Дякуємо всім, хто зробив свій внесок у нашу енергостабільність. Сьогодні ми так само будемо просити обмежити споживання електроенергії. Так само в години пік – з 17:00 до 23:00 просимо не вмикати енергомісткі прилади: електроплити, електрочайники, електроінструменти, обігрівачі та кондиціонери, духовки та праски, мікрохвильові печі, кавоварки, пральні та посудомийні машини. Це дуже важливо для стабільної роботи нашої енергосистеми», - закликає Денис Шмигаль.

Також у зв’язку з необхідністю відновити пошкоджену критичну інфраструктуру в деяких регіонах застосовується графік відключень електроенергії: такі обмеження споживання не пов’язані з дефіцитом потужності в енергосистемі, а виключно з необхідністю проведення відновлювальних робіт.

Нагадаємо, українців просили ввечері 10 жовтня обмежити споживання електроенергії, щоб пройти критичні навантаження електромереж, зокрема у Житомирі власники об’єктів зовнішньої реклами повинні були вимкнути підсвітлення рекламних вивісок. Також влада Житомира ввечері 10 жовтня попереджала, що можливі подальші перебої електропостачання та аварійні відключення, містян просили користуватися ліфтом лише у разі потреби. Крім того, була інформація про відсутнє вуличне освітлення та обмежену роботу транспорту – трамваї та тролейбуси не будуть працювати.

Втім, на центральних вулицях, зокрема на Київській, Небесної Сотні, Хлібній, Михайлівській вуличне освітлення 10 жовтня після 19:00 все ж було, також світилися вивіски деяких закладів, переважно аптек (підтвердження див. на фото знизу).

Як повідомляв Житомир.info, вранці 11 жовтня 2022 року через перебої з електропостачанням у Житомирі на деякий час був знижений тиск води. Також 11 жовтня в Житомирі змогли випустити на маршрути близько 50 одиниць тролейбусів і трамваїв – приблизно дві третини від тої кількості, що курсує зазвичай.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія економія Шмигаль електропостачання обстріл 
Матеріали по темі