Влада

Прем’єр-міністр закликав населення зменшити електроспоживання, а бізнес – вимикати світлову рекламу та енерговитратні прилади

12 October 2022, 17:08

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль звернувся до громадян та бізнесу із закликом зменшити споживання електроенергії з 17:00 до 22:00 задля стабілізації енергосистеми, яка постраждала внаслідок російських ракетних обстрілів.

Про це 12 жовтня повідомляє пресслужба Кабміну.

«Ми вдячні всім українцям, які вчора та позавчора ввечері свідомо зменшили споживання електроенергії. Сумарно економія склала 10%. Ми також дякуємо мерам, головам громад, які відповідально поставилися до зменшення електроспоживання в громадах», - зазначив очільник Уряду.

Водночас із метою уникнення планових відключень, як наголосив Прем’єр-міністр, необхідно досягти свідомого зменшення споживання електроенергії з 17 до 22 години загалом по Україні на 25%.

«Тому звертаємося до бізнесу з проханням долучитися до свідомого споживання й у зазначений період вимикати зовнішню світлову електрорекламу та інші енерговитратні прилади. Такий відповідальний підхід дозволяє нам мінімізувати застосування графіків відключення», - сказав Денис Шмигаль.

Глава Уряду також додав, що після увімкнення опалення варто заощадливо використовувати газ і вугілля. Так, мінімально допустима температура в приміщеннях цієї зими буде 16 градусів, а середня – 18 градусів: «Це необхідність і це наш внесок у перемогу. Адже від кожного з нас залежить, як ми пройдемо цю зиму».

Також у промові Денис Шмигаль наголосив, що три дні поспіль ворог завдає ракетні удари, а також застосовує дрони-камікадзе проти цивільної та енергетичної інфраструктури України.

«Всього за останні три дні зафіксовано 128 обстрілів. Як наслідок, було пошкоджено більше двохсот різних об'єктів, у тому числі 28 об’єктів енергетичної інфраструктури. Удари завдають як по генерації, так і по розподілу електроенергії. Російські терористичні війська випустили по українських містах понад сотню ракет і дронів, але завдяки неймовірній роботі нашої протиповітряної оборони вдалося уникнути критичних пошкоджень», - сказав премєєр-міністр.

Нагадаємо, українці по всій країні 10 жовтня добровільно зменшили споживання електроенергії в середньому на 10%, 11 жовтня урядовці знову просили в години пік – з 17:00 до 23:00 не вмикати енергомісткі прилади.

Як повідомляв Житомир.info, 10 жовтня 2022 року близько 9:00 ворог наніс удар по енергетичній інфраструктурі Житомирської області, зокрема, Житомир був знеструмлений та залишився без водопостачання. Начальник ОВА повідомив, що по Житомирській області вранці 10 жовтня було випущено дві ворожі ракети, одну з них збила ППО, та відрапортував, що «за менш ніж 2,5 години ми відновили повністю електропостачання». В наслідок ворожого удару в Житомирі були пошкоджені освітній заклад, будинки людей та електропідстанція.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія економія Шмигаль відключення електропостачання 
Матеріали по темі