Здоров'я

Медичний центр «Відновлення» у Житомирі: якісна діагностика та індивідуальний підхід до лікування хвороб хребта

13 October 2022, 11:31

Медичний центр «Відновлення» у Житомирі пропонує пацієнтам ефективне лікування захворювань хребта, використовуючи понад 10 унікальних терапевтичних методик. З 2013 року медичний центр «Відновлення» допоміг більш як 10 000 пацієнтів забути про біль у спині та повернути активність життя. У відділенні вертебрології працюють високопрофесійні ортопеди-травматологи. З-поміж них Іван Ковальчук, який чи не щодня приймає від 15 до 20 пацієнтів, які скаржаться на болі в попереку, шиї та м’язах.

«Це біль, який виник або раптово: прокинувся, вмивався, підняв різко голову, стрельнуло, обмежило рух, людину перекосило, і вона приходить з гострим болем. Міжхребцеві блоки – це найбільш популярна річ. Друге – це категорія людей, яким спина болить місяцями та роками, і ось сьогодні вже стало нестерпно боліти, віддає в руку або ногу. Вона німіє, не дає спати», – розповідає вертебролог медичного центру «Відновлення» Іван Ковальчук.

Загравання з недугою та нехтування здоров’ям може призвести до найгірших наслідків. Розвитку остеохондрозу, радикулопатії та утворення кил міжхребцевих дисків, більш відомих як грижі.

«Людині варто зробити різкий рух, підняти щось надважке і з’являється кила. Або людина щодня сидить на незручному стільці, працює в гаражі, сидить з круглою спиною і вона формується, і рано чи пізно з’являється», – роз’яснює Іван Ковальчук.

Тому вчасна діагностика та індивідуальний фаховий підхід до лікування може вберегти від негативних наслідків хвороби.

«Ми просто створюємо умови, щоб організм почав руйнувати цю килу сам. Для цього ми знімаємо запалення, покращуємо кровотік до цієї ділянки. Відновлюємо провідність, відновлюємо нормальний тонус м’язів того ж нерву, щоб відновити нормальну функцію», – говорить лікар.

Для лікування пацієнтів у медичному центрі використовують низку методик, які дозволяють обійтися без хірургічного втручання.

«Лазері високої інтенсивності, ударна хвиля для роботи з м’язами, суперіндуктивна система. В окремих випадках сухе витяжіння хребта, електронейростимуляція, контактна діатермія. Робота реабілітолога і лікувальна фізкультура, разом із тим», – додає вертебролог Іван Ковальчук.

До прикладу, в лікуванні грижі найчастіше використовують лазер високої інтенсивності. Він знімає запальний процес і стимулює регенерацію клітин в організмі. Тим самим зменшує кили міжхребцевих дисків та запускає процес відновлення провідності нерва. Також таку процедуру використовують і при болях у м’язовій системі.

«Біль, який, наприклад, віддає від попереку в ногу, або коли локально болить колінний суглоб, плечовий, і цей біль гострий, обмежуючий, то лазер, як на мене, – варіант номер один», – зазначає вертебролог медичного центру «Відновлення» Іван Ковальчук.

А от ударно-хвильову терапію використовують при складних спазмах м’язів, для швидкого відновлення їх тонусу. Після першої ж процедури, каже лікар, пацієнт забуде про обмеженість в рухах і відчуватиме себе, як після курсу масажу.

«Основний механізм – нанесення мікротравматизації. Організм в цілому не відчуває це як повноцінну травму, він відчуває ефект, як від травми. Покращується кровотік, знімається спазм м’язів, і проходять швидше набряки. Одна процедура – це приблизно, як курс масажу», – пояснює вертебролог медичного центру «Відновлення».

Коли мова заходить за мануальну терапію, вертебролог одразу згадує пацієнтів, котрих доліковував після народних костоправів. Тож закликає людей до здорового глузду: довірятися лише сертифікованому медичному центру з дипломованими спеціалістами.

«Це не забавка, де хруснуло. Це маніпуляція, яка має серйозні наслідки, і якщо її застосувати не там, де потрібно, то у людини може виникнути, як мінімум, загострення, а то і погіршення стану і хронізація хвороби. Спеціаліст же володіє, як мінімум, кількома методами і, окрім традиційних трісків, коли хрускає, є м’які техніки. Остеопатичні методи, краніосакральна терапія, постізозометрична релаксація. Речі, коли ми м’яко можемо розтягнути м’язи, поправити рух у суглобі максимально м’яко», – пояснює вертебролог Іван Ковальчук.

Наостанок лікар радить, як закріпити результат лікування та яких правил дотримуватись, аби мати здорову спину.

«Банальна штука, така як зарядка зранку або розминку під час роботи – обов’язкова річ, але вона має бути фізіологічною. Якщо у вас сидяча робота за комп’ютером, за кермом – налаштуйте робоче місце. Це та річ, про яку я просто кричу пацієнтам, щоб вони витратили на це час, але це профілактує і віддаляє зустрічі з лікарем на роки», – каже вертебролог медичного центру «Відновлення» Іван Ковальчук.


Записатися на консультацію та дізнатися подробиці можна за телефоном 0800 305 860 або безпосередньо у клініці «Відновлення» за адресою м. Житомир, вул. Любарська, 4. https://vidnovlennya.center/

«Відновлення» – клініка, де лікують причини, а не симптоми!

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: «Відновлення» Ковальчук спина  
Матеріали по темі